Brazilska depilacija: VOSEK vs. SLADKORNA PASTA

junij 29, 2013

Že nekaj časa se poslužujem brazilske depilacije v salonih, tako z voskom kot tudi po egipčanski metodi s sladkorjem, ki naj bi bila manj boleča- je to res?


Moja prva brazilska depilacija je bila z rumenim voskom (na žalost ne vem imena) in je bila od vseh najmanj boleča. Poizkusila sem tudi že Perron Rigot vosek, ki pa se mi ne zdi nič posebnega, glede na to kako ga vsi hvalijo.


Brazilska depilacija se mi zdi absurdno predraga, zato vedno kupim bone preko spleta po dosti nižji ceni. Tokrat je bila ponudba za depilacijo s sladkorno pasto. To vrsto depilacije so uporabljali v Egiptu, recept je preprost - stopljen sladkor, limona in voda. Bila naj bi manj boleča kot klasična brazilska z voskom in primerna za vse, posebej tiste z občutljivo kožo.

Moja izkušnja je bila ZELO BOLEČA. Zdi se mi, da sem kar odporna in navajena na to bolečino, saj se depiliram z voskom po celem telesu in zato kaj takega res nisem pričakovala. Bolj kot sama odstranitev dlak me je bolel nanos sladkorne paste, saj je neznosno cukalo.

Prednost pa je, da po depilaciji nisem imela niti ene rdeče pikice kakor pri vosku, vse skupaj pa je potekalo vsaj 2x hitreje kot pri brazilski z voskom.


Glede na enostaven recept in cenovno dostopnost sem se odločila, da bom sladkorno pasto naredila doma in sama probala kaj ščarati. Recept in ves postopek na blogu še sledi, če bojo moja prizadevanja uspešna :).

Katero izbrati? Meni bolj odgovarja vosek, sploh pa ga priporočam tistim, ki vas je strah in za tiste, ki boste šle prvič.

You Might Also Like

6 comments

  1. Uf... mene voskanje za umret boli... Jaz še vedno upam, da bom nekoč imela dovolj denarja za lasersko depilacijo celega telesa in upam, da deluje!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Spremljaj ponudbe na teh kuponko portalih, jih je ogromno za lasersko, kolegica je kupila in je bla RES zadovoljna.

      Izbriši
  2. ja ta sladkorna pasta tudi mene bolj boli od voska. Bi pa šla na lasersko, če nebi bilo tako drago. PS. lušten blog.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šele zdej sem vidla tvoj komentar, hvala. Ja jy bi tud najraj šla, če bi mela evre :(

      Izbriši
  3. Brazilska s sladkorno peno je veliko bolj prijazna do kože, ne pusti nobene rdečice ali pikic. Po drugi strani pa mene veliko bolj boli, kot vosek, traja dalj časa in zeloooo cuka..
    Se pa splača malo potrpet, ker je koža na koncu bolj hvaležna :)
    pa thumbs up za blog, ful mi je všeč ! ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mene vosek ne boli čisto nič, depiliram se vsak mesec, prav tako nimam nobenih pikic ali rdečice, medtem ko me je po sladkorni koža bolela še 3 dni. Mislim, da je to čist odvisno od vsakega posameznika, na meni boljše deluje vosek. More bit pa seveda tud vosek namenjen za občutljivo kožo. Sploh je pa cukanje pri sladkorni nevzdržno, pri vosku, ga pa sploh ni.

      Izbriši

Priljubljeno all time

Priljubljeno zadnjih 30 dni

Priljubljeno zadnji teden