TOP 3 maske za lase

julij 07, 2013

Moji lasje so zaradi dolgoletnega zlorabljanja (barvanje, likanje) zelo suhi, stanjšani in uničeni, zato se trudim, da bi kar se da dobro izgledali. Uporabljam večinoma samo profesionalno lasno kozmetiko, ker se mi zdi, da je res velika razlika v primerjavi s trgovinskimi maskami za lase. Res je, da so nekoliko dražje, ampak razlika je res očitna in veliko manj se jih porabi. Pred nakupom priporočam, da si preberte ocene maske, o kateri razmišljate in počakate na pravi trenutek za nakup (počakajte na popuste).

Lase najprej našamponiram nato pa  masko nanesem na mokre, z brisačo osušene lase in pustim učinkovati čim dlje. Kadar imam dovolj časa jih zavijem še v brisačo, saj maska bolj deluje in prodira lase na toploti. Nekateri pravijo, da je po uporabi maske potreben še nanos balzama, da se las zapre (po uporabi mask, ki popravljajo strukturno poškodovane lase), vendar sama tega še nisem probala.



KERASTASE REFLECTION CHROMA CAPTIVE SHINE INTENSIFYING MASQUE
Čeprav ni namenjena intenzivni negi poškodovnih las, moje lase naredi zelo sijoče, mehke in lahkotne. Je roza barve in prijetnega rožnega vonja. Primerna je za vse tipe las. Vsebuje polimere, ceramid in kamiličin vosek. Je edina maska na trgu (če ste ve zasledile še kakšno mi sporočite), ki z las odstrani ostanke in film prejšnjih izdelkov. Kupila sem jo po promocijski ceni 12 evrov na FeelUnique. Kerastase se najbolj splača kupiti na britaskih spletnih straneh, saj so maske okol 25 evrov, če pa počakate na akcije pa se jih dobi za okol 20 evrov, medtem ko se pri nas prodajajo po približno 44 evrov.

MACADAMIA NATURAL OIL DEEP REPAIR MASQUE
Ta maska je z razliko od prve primerna za poškodovane lase, sicer je lahko preveč močna in preveč oteži lase. Za moje tenke blond lase je odlična, lasje so mehki, sijoči in nahranjeni. Je gosta in ima nežen vonj, ki kmalu izgine. Glavni sestavni sta olje makadamije in arganovo olje v kombinaciji s ''kemijo''. Če so vaši lasje poškodovani vam jo res priporočam. Najbolj se splača kupit 100ml za 12 evrov v frizerskih salonih Simple.

SCHWARZKOPT BLONDME BRILLANCE INTENSE TREATMENT
Te maske najverjetneje ne bi kupila, če je nebi slučajno opazila za 50% znižane v salonu Simple. Sestavinsko je bolj kot ne katastrofa, saj vsebuje parafin (mineralno olje). Ker je stala samo 7 evrov, sem se odličila, da jo vzamem. Namenjena je blanžiranim lasem, naravnost zame. Lase občutno nahrani, razvolzla in jih naredi mehkejše, medtem pa jih ne obteži. Priporočam jo vsem blondinkam, ki imate ZELO poškodovane lase. 

Glede naravnih/kemijskih sestavin imam veliko rajši, če je maska iz nenaravnih sestavin, saj na mojih laseh to bolj deluje, kot naravne maske (izjema so naravna olja v kombinaciji s kemijo). Naravne maske na mojih laseh niso imele učinka, zapackale so mi lase, zato jih ne kupujem več. 

You Might Also Like

5 comments

  1. Macadamia masko si morm it kupit ASAP :) fajn post!

    OdgovoriIzbriši
  2. Od BlondMe sem imela do sedaj samo šampone in balzame in so bili kar dobri. Ostalo pa še nisem poskusila. Je pa res, da prisegam na nego v frizerskih salonih, masko za lase imam pa trenutno od Vichy-ja in je super. Sicer nimam uničenih las in je ena dobra nega na 3 mesece dovolj (literam ali redken nega) :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Mineralno olje je čisto OK, me pa zanima kako Kerastase odstrani ostanke in film od prejšnjih izdelkov? Vsebuje sulfate?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Avtor je odstranil ta komentar.

      Izbriši
    2. Se opravičujem za pozen odgovor, bila sem na morju. Skratka, mineralnega olja jaz ne maram, ker je EDINA stvar, ki mi maši pore. Proces, kako maska odstrani ostanke in film nebi vedela, SLS pa načeloma vsebujejo šamponi ne pa maske, da se spenijo (ga ne vsebuje).

      dodam: zdej ali res odtsrani film - tega ne morem povedat, ker ne vem (to sem prebrala v opisu na feelunique9, lahko povem to, da so moji lasje res mehki in čisto nič obteženi. Top maska, jaz nisem probala boljše. Je pa Macadamia dost blizu :)

      Izbriši

Priljubljeno all time

Priljubljeno zadnjih 30 dni

Priljubljeno zadnji teden