OCENA: Artdeco Fixing Powder

september 25, 2013



Artdeco Fixing Powder sem prvič zasledila pred 3-4 leti na tečaju pri Martini Vrhovnik. Seveda sem ga že takoj naslednji dan z navdušenjem kupila v trgovini, ampak, ker  je bilo to takrat pri meni obdobje ''zbiranja'' in kompulzivnega nakupovanja mejkapa, sem ga kmalu nadomestila z novimi pudri v prahu. Pospravljen v predalu je čakal do nedavno, ko mi je zmanjkalo vseh zalog in je bil to edini fiksirni puder, zato sem ga pač morala uporabit. Bila sem zelo navdušena, saj sem vmes sporbala veliko pudrov in se točno vedela, kaj iščem in kakšne lastnosti mora tak puder imeti. Res nevem, zakaj, ga nisem uporabljala že prej?!?! Ampak ja, iz napak se učimo :).

Artdeco fiksirni puder je primarno namenjen fiksiranju Artdeco Camuflage korektorja, ki naj bi ga naredil vodoodpornega, vednar tega žal nisem poizkusila, saj mi je bil Camuflage korektor obupen, zato ga sploh nisem uporabljala. Uporablja se ga za fiksiranje katerekoli podlage in pa tudi šminke - podaljša obstojnost šminke (še nisem poizkusila).
Na voljo je v 2 pakiranjih - v mini verziji, ki jo imam jaz in je ekstremno nepraktična za uporabo in v standardnem pakiranju, kjer dobiš zraven še puff gobico (priporočam).
Puder je zelo fino mlet, je bele - ''translucent barve'' in je primeren za vsak tip in ten, saj je na koži neopazen. Najbolj mi je bilo všeč, da ni preveč zmatiral obraza, saj mi to deluje zelo umetno, še vedno je ostal nek naraven lesk kože.
Sama sem puder nanašala samo na predele, ki sem jih osvetlila, torej pod očmi, na čelu in na bradi, saj imam suho kožo in mi je všeč videz ''glowing skin''.
Nanos se je najbolj obnesel kar z navadno vatko (tako ga je nanašala tudi Martina), s čopiči se mi zdi, da je nanos ''predebel''.
V obstojnosti ne opazim razlike, ali je podlaga bolj obstojna z ali brez, ampak to načeloma ne opazim pri nobenem pudru v prahu.

Po mojem mnenju je poleg Loreal True Match Powder-ja edini vreden puder v prahu, ki se ga splača kupiti v naših drogerijah, sicer sem pa sporbala že boljše - Cargo Blu Ray powder, NARS Pressed Powder, MAC Mineralize Skinfinish.
Kateri je pa vaš najljubši puder v prahu/fiksirni puder?


MOJA OCENA: 3.5/5

P.S. slišala sem, da je zelo dober Artdecojev fiksator v spreju, ali ga je katera od vas že poizkusila?


You Might Also Like

0 comments

Priljubljeno all time

Priljubljeno zadnjih 30 dni

Priljubljeno zadnji teden