Punce in strah pred mišično maso

november 12, 2014

Zadnje čase dobivam ogromno vprašanj s strani punc kaj naj delajo, da si bodo preoblikovale telo, shujšale...itd. Ko pa jim povem, da je za oblikovanje postave super trening z utežmi pa je vsega konec. Nobena noče na fitnes, češ, da gre 1x pa je že čist preveč mišičasta?!?? (pustimo druge razloge, zakaj se nekatere punce izogibajo fitnesa). Ne vem iz kje izhaja to prepričanje, predpostavljam pa, da gre za nepoznavanje ali pa za izgovor. Od enkratnega obiska fitnesa še nihče na tem svetu ni postal mišičast, kaj šele ženske. Ženske veliko težje pridobivamo mišično maso kot moški zaradi nižje vsebnosti testosterona, zato ni bojazni, da bi se tudi ob pogostih treningih spremenile v mišičasto možačo (zato je potrebno dosti več kot pa fitnes vadba in prehrana, govorim o konjskih dozah dopinga).


Torej, kaj se bo zgodilo, ko boste šle na fitnes? Po prvem obisku prav nič, ščasoma pa bo vaše telo začelo dobivati obliko in zmanjšale boste % maščobe. Ob enakih kilogramih vendar pa z različno ''količino'' mišic lahko telo izgleda popolnoma drugače. Trening z utežmi = več mišic = hitrejši metabolizem = hitrejše kurjenje kalorij = izguba maščobe. Enačba, ki si jo je koristno zapomniti.

Za primerjavo - na fitnesu z utežmi treniram vsak dan in imam na žalost še vedno zelo malo mišic. Moj trening je enak kot fantov, torej ''moški'' trening - ženski/moški, ni razlike, ampak pustimo zdej to. Od poletja naprej delam samo na pridobivanju mišične mase (povečujem kalorijski vnos) in vam moram povedat, da se premikam polžje počasi. Tako da, RES ni bojazni, da bi od rekreativnega fitnesa postale preveč mišičaste (ne glede na genetiko).

Vse tiste, ki ste zaradi tega oklevale upam, da sem vas vsaj malo motivirala k obisku fitnesa. Navsezadnje se med vadbo sproščajo hormoni sreče, tako, da se boste počutile boljše, lepše boste in posledično bolj samozavestne!

Rezultat treninga z utežmi (brez 1 ure kardia):

You Might Also Like

1 comments

  1. Slišalo se ne neumno, ampak sama ne potrebujem veliko, da pridobim mišično maso. Mogoče je vse skupaj povezano z "mišičnim spomninom" še iz časa, ko se redno tekmovala (in imela konkretne kvadre, meča itd). Moji sestri so se že kot majhni punčki, ki se ni ukvarjala z nobenim športom, izrazito poznale trebušne, hrbtne in preostale mišice (prou 6 pack je imela). Enkrat se spomnim, ko sva bili stari kakšne 10 let, se je ena stara gospa zgražala kaj hudiča starši počnejo s tem otrokom, da je tako mišičast. Ampak tako pač je (in da ne bo pomote sestra se nič ne sekira in sedaj trenira atletiko).. In zato po eni strani mislim, da je strah pred velikimi mišicami včasih upravičen; vseeno pa pri 90% žensk ne. Od rekreativnega fitnesa pa sploh ne.
    Sicer pa super objava, rada berem tvoj blog in mi je velika motivacija (če odštejemo vraščen noht, ki mi trenutno preprečuje treninge).

    OdgovoriIzbriši

Priljubljeno all time

Priljubljeno zadnjih 30 dni

Priljubljeno zadnji teden