DILEMA: Moroccanoil in silikoni

junij 24, 2013

Moroccanoil je trenutno najnovješa znamka izdelkov za lase v Sloveniji, ki jo uvaža podjetje Ilirija. Sama ga uporabljam že več let, saj čez lužo to ni več tako nov izdelek. Glavna sestavina je arganovo olje v kombinaciji s silikoni. Zame je Moroccanoil olje najboljši izdelek na tržišču in menim, da česar boljšega še nisem in verjetno tudi ne bom dala na lase. Poleg olja uporabljam tudi vlažilni šampon in balzam (meni je boljši kot maska), ki sta mi tudi najljubša in pa intenzivno vlažilno masko, ki mi je sicer všeč, vendar pa ni ''za dol past''. Izdelki so relativno dragi, ampak se jih porabi zelo malo in so RES vredni svoje cene. Je edina linija, ki lahko rečem, da mi je dolgi rok popravila lase.

Zdaj pa še o silikonih. Na kratko- sta dve vrsti silikonov, tisti, ki se jih da sprati z navadno vodo (Dimethicone Copolyol, Laurly Metihicone Copolyol,..) in tiste, ki se jih ne da sprati z navadno vodo, zato naj bi uporabili agresivnejši šampon - šamponi z SLS (Dimethicone, Cyclomethicone..). Silikoni dajejo lasem bolj zdrav, gladek videz, saj ustvarijo plast na laseh. Problem je, ker se nalagajo, lasu ne pustijo dihati, ter las ne moremo navlažiti, saj vlaga zaradi plasti ne pride do lasu, zato lasje popokajo in se zlomijo. Več si lahko preberete tukaj (priporočam vsakomur).



Ponavadi vedno preberem sestavine izdelkov preden jih kupim, če bi jih tudi tokrat, Moroccanoil olja verjetno ne bi kupila, saj na 1. mestu vsebuje dimethicone, na 2. pa cyclomethicone. Na srečo pa je bil izdelek že pri meni, zato sem ga pač morala porabit, za kar mi ni žal! Sicer sem pa vseh teh letih raziskovanja in probavanja izdelkov ugotovila, da na meni bolje fukncionirajo ''umetni'' izdelki kot naravni, zato si ne zapiram vrat pred njimi, temveč jim dajem prednost.

Ker naj bi bili silikoni tako slabi za lase, vendar, ker je na mojih laseh  Moroccanoil dobesedno delal čudeže,mi to dvoje ni šlo skupaj, zato sem pred kratkim kontaktirala podjteje Moroccanoil v ZDA, kjer so mi zelo prijazno in podrobno odgovorili, da:

  • sta dimethicone in cyclomethicone v Moroccanoil izdelkih NARAVNEGA IZVORA, pridobljena iz peska (iz Evrope in Japonske),
  • ne gre samo za silikone, ampak za sinergijo vseh sestavih (na 3. mestu se nahaja arganovo olje!),
  • silikoni imajo edinstveno strukturo molekul - molekule so večje, kar omogoča lasem, da dihajo in ne otežijo las.
Izdelke priporočam vsakomur, sploh pa olje, ker je res neverjetno - zgladi lase, za polovico skrajša čas fenanja, ne pušča mastnega filma na laseh niti na rokah, lasje dišijo, so mehki, zaščiteni pred toploto, sijoči,... res lahko bi naštevala do polnoči.

Kje kupiti:
LookFantasticHqHairFeelUnique
Najbolj se vam splača kupiti kar v Iliriji - klik ali pa na Tržaški cesti v Ljubljani in pa v Frizerskem salonu Hair Spa (BTC), saj cene niso zasoljene in so približno enake kot na omenjenih spletnih trgovinah. Preden se odločite za nakup, vam svetujem, da se oglasite v Hair Spa-ju in jih prosite za zastonj 10ml vzroček olja (imate za dober mesec). Poleg tega, tam delata moja dva najnajljubša frizerja Boris in Tilen. Aja, ne delam reklame, gre pa za pohvalo, ki sta je res vredna.



You Might Also Like

10 comments

  1. Sem že večkrat razmišljala o tem, da bi šla malo pogledat v ta salon :). Kar se tiče pa moroccanoil izdelka pa verjamem, da je dober in ga imam že dooolgo na WL. Glede tega, da so te silikoni naravnega izvora kaj drugačni od ostalih se mi zdi pa larifari. Jaz bom izdelek sigurno preizkusila, zraven pa 1x tedensko uporabljala čistilni šampon, da se mi silikoni ne naložijo na lase.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jz sm probala ogromno olj s temi silikoni in so mi bla od A do Ž vsa zanič, tko, da nevem a je razlika zarad silikonov ali zarad kakšne druge sestavine, v kar pa dvomim, ker so bla tudi druga olja z arganovim oljem, pa so bla lih tko slaba.. Drugač pa men vse super očisti Kerastase Resistance Bain de Force (ma lih tko SLS), s kakšimi agresivnejšimi šamponi ne eksperimentiraj, ker izsušijo lase in sperejo barvo.

      Izbriši
  2. Moroccanoil me je navdusil,v prihodnje imam namen vzet vso linijo.. Kako svetovat prijateljem da je izdelek vrhunski,hkrati jih cena vrze na rit??

    OdgovoriIzbriši
  3. Olje je super kako prericati prjatle kljub visoki ceni

    OdgovoriIzbriši
  4. Moroccanoil me je navdusil,v prihodnje imam namen vzet vso linijo.. Kako svetovat prijateljem da je izdelek vrhunski,hkrati jih cena vrze na rit??

    OdgovoriIzbriši
  5. Jaz glede teh drazjih izdelkov menim takole, da je veliko boljse kupiti 1 izdelek, ki je res dober in ki vam ustrza, kakor pa kupiti 5 izdelkov po 10e, ki vam na koncu sploh ne bodo odgovarjali. Pa ker je izdelek boljsi, se ga naceloma manj porabi.

    OdgovoriIzbriši
  6. zdravo. imam moroccanoil, in me zanima, če ga lahko vtrem v mokre lase, posušim s fenom in nato še z likalnikom? namreč frizer mi je vedno svetoval naj lase najprej zlikam in nato vtrem olje.
    vidm da se zelo spoznaš, pa me zanima tvoje mnenje. hvala

    OdgovoriIzbriši
  7. Zdravo :)

    Ker vidm da se zelo spoznaš na te zadeve, bi te vprašala, če lahko vtrem olje na mokre lase, posušim lase s fenom in nato še z likalnikom?
    Vedno mi je frizer svetoval, naj najprej zlikam lase in nato vtrem olje, da si ne uničim las.
    ali je učinek enak če ga vtrem v suhe lase?

    LP

    Tina
    doma imam že moroccanoil, samo še sprobati ga je treba

    OdgovoriIzbriši
  8. Jaz sem se tudi že dolgo navduševala nad njihovimi izdelki, saj jih uporabljajo pri moji frizerki, zdaj pa sem se končno odločila za nakup, čeprav so res malo dražji...
    Zanima me, če mogoče veš kaj je razlika med Moroccanoil Curl Defining Cream in Moroccanoil Curl Control Mousse, ker neke pametne razlage ne najdem na netu :)
    Hvala pa kar tako naprej, super blog!

    OdgovoriIzbriši
  9. Ojla! Jaz sem se tudi končno odločila, da kupim par izdelkov kljub precej visoki ceni, saj sem nad njimi res navdušena, preizkusila sem jih pa pri frizerki :)
    Zanima me ali mogoče veš kakšna je razlika med Moroccanoil Curl Defining Cream in Moroccanoil Curl Control Mousse, ker na netu ne najdem neke pametne razlage :/
    Drugače pa kar tako naprej, super blog, najde se res veliko uporabnih informacij :)

    OdgovoriIzbriši

Priljubljeno all time

Priljubljeno zadnjih 30 dni

Priljubljeno zadnji teden