BEAUTY: Kako izbrati pravi odtenek blusha?

oktober 28, 2013

Najprej razčistimo nekaj zelo pomembnega in to je: ''pravi'' odtenek. Sprejemam stališče, da v mejkap svetu ni pravih in nepravih načinov ličenja, prav tako ni strogih pravil, ki bi se jih morali držati, so le nekakšne smernice, ki nam lahko pomagajo. Zato nekako ne morem govoriti o pravem odtenku blusha, ker je to čisto odvisno od posameznika in njegovih preferenc in je lahko v nasprotju z vsemi pravili. Če vam pašejo določeni odtenki in se dobro počutite, jih brez pomisleka uporabljajte.



Danes je večinsko sprejeto stališče, da se odtenek blusha izbira glede na podton kože, kar pomeni, da tistim z roza podtonom pristajajo bolj hladni odtenki (svetlo roza in ''mauve'' odtenki), tistim z rumenim podtonom pa bolj topli, koralni odtenki. Recimo, pri meni to pravilo odpove. Imam rumen podton, vendar zelo svetlo polt, zato si ne predstavlajm, da bi pozimi (kadar nisem porjavela) uporabljala koralne in oranžkaste odtenke.

Če že upoštevam pravila, so mi najljubša tale:

SVETLA POLT
Think pink. Katerikoli roza odtenek, od svetlo roza, živo roza do rdečih odtenkov. Bodite pazljive pri uporabi koralnih, breskvinih odtenkov, če vsebujejo preveč oranžne, lahko izgledajo kot madež na koži, česar pa absolutno nočemo.
Primeri izdelkov: NYX Angel, Natural, Peach, Dainty Doll 001, 002

''NORMALNA'' POLT
Za vse tiste, ki niste zelo svetle vam pristajajo roza, rjavo-roza, rdeči, živo roza, rjavkasti, marelični in magenta (roza-vijolični) odtenki.
Primeri izdelkov: NYX Mocha,Summer Peach, Silky Rose, NARS Orgasm

TEMNA POLT
Za tiste s temnejšim odtenkom oz. za poleti, ko smo lepo porjavele, nam pristajajo predvsem zlati, koralni, rdeči, živo roza, oranžni in magenta odtenki. Za piko na i lahko uporabite blush, ki vsebuje bleščice.
Primeri izdelkov: NYX Cinnamon, Deser Rose, Red, Copper

UNIVERZALNI ODTENEK
Sta rdeča in živo roza v barvi fuksije, pazite le, da jih nanašate z ''lahko'' roko.
Primeri izdelkov: NYX Red, Barry M Pink Orchid

You Might Also Like

3 comments

  1. Joj, zakaj sem šele zdaj odkrila tvoj blog?! Krasen je, ful informacij in še lepe fotke. Keep up the good work! <3

    Živa | Nothin' Fancy. Really.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O hvala!!!! Polepšala si mi dan ;) s fotkami mam mal težav, je velik težji kot sem mislila, sploh če nimaš tapravga fotoaparata :(

      Izbriši
  2. Ja, jaz sem tudi danes odkrila tvoj blogec (ker si se prijavila na Divo) pa je ful uporaben :D kar tako naprej! :D

    OdgovoriIzbriši

Priljubljeno all time

Priljubljeno zadnjih 30 dni

Priljubljeno zadnji teden