BEAUTY: MAC Studio Fix Fluid vs. Estee Lauder Double Wear

november 06, 2013

Naj že na začetku povem, da mi nobena od omenjenih podlag ni preeč pri srcu, tako da, če ste v dvomih ali bi sploh kupili katero izmed teh dveh podlag, nakupa ne priporoča. Za veliiiiiiiko manj denarja se da kupiti boljšo podlago - kot napirmer moj ''all time favourite'' Bourjois Healthy mix, za močnejšo prekrivnost pa Revlon Colorstay in Loreal True Match (če najdete primeren odtenek).


MAC STUDIO FIX FLUID 
Imam odtenek NC15, ki je najsvetlejši in z rumenim podtonom. Odtenek mi je zelo všeč, je primeren za zelo svetlopolte punce in sčasoma NE oksidira (ne postane oranžen na koži). Malo manj mi je všeč konsistenca, je zelo gost in močno prekriven. Ponavadi je mogoče vsak močno prekriven puder nanesti tudi minimalno, vendar tukaj preprosto ne izgleda ok (lisasto), tudi če nanesem z beautyblenderjem, kar je edini velik minus tega izdelka. Super je, če želite imeti močnejšo podlago, prekrije res vse in je zelo obstojen. Priporočam ga za večerni makeup, sploh če greste ven, vas z obstojnostjo ne bo razočaral. Poleg naštetega mi ni všeč embalaža, ker nima pumpice (razen, če je posebej ne kupiš za 5€) in se zelo težko dozira, posedlično stran vržeš dosti produkta. Imam mat finiš in SPF faktor 15. Imam suho in občutljivo kožo in mi odgovarja ter ne draži in izsuši kože.

Cena: v ZDA 27$, jaz sem ga v Avstriji kupila za 40€.
Makeupalley ocene: klik

ESTEE LAUDER DOUBLE WEAR
Moj odtenek je 1N1 Ecru, ki je najsvetlejši z nevtralnim podtonom. Mogoče bi bila povsem druga zgodba, če bi mi prodajalka pravilno povedala, da je ta izdelek z nevtralnim podtonom in ne rumenim, ki sem ga iskala.
Za mojo polt, je ta odtenek preoranžen in pretemen, prav tako pa tudi malo oksidira. Če boste kupovale to podlago, izberite odtenek 1C1 Bone, ki je najsvetlejši vendar z rumenim podtonom (če ste tudi ve svetlopolte). Konsistenca izdelka mi je bolj všeč kot pri MACu, saj je bolj tekoč, lažje in lepše se nanaša. Obstojnost je prav tako odlična, na mojem obrazu zdrži cel dan, prekrivnost je prav tako super. Ta podlaga ima še eno negativno stvar, to so fotografije. Mislim, da še nisem imela podlage, ki bi na fotografijah izgledala tako slabo kot ta. na fotografijah je bil moj obraz dobesedno bel. Embalaža je enako štorasta kot pri MACu, brez pumpice.
Ima skoraj mat finiš, še vedno izgleda naravno, kar mi je zelo všeč. Prav tako mi ne draži niti ne izsuši kože.

Cena: UK 30 funtov, jaz sem ga kupila v Parndorfu v outletu za 25€.
Makeupalley ocene: kilk

Levo: Mac Studio Fix Fluid - desno: Estee Lauder Double Wear

Kateri je boljši?
Težka odločitev, vsak ima svoje slabosti in prednosti, ampak overall bi, če bi ponovno kupovala izbrala MAC Studio Fix Fluid, to pa zato, ker, če že imam ''fasado'' naj vsaj ok izgleda, je obstojen in ne rabim nanesti čez še pudra v prahu. Glede na to, da ima mat finiš, ga priporočam vsem puncam, ki imate mastno in problematično kožo.

You Might Also Like

21 comments

  1. Jaz ravno razmišljam o nakupu ELDW, ker na moji koži nič ni obstojno :D
    Samo kar nekako ne morem se odločit kater odtenek, ker sem dokaj svetla (CS Buff mi je vseeno malo presvetel in predvsem premalo rumen) in imam izrazito rumen podton, tudi bourjois niso dovolj rumeni oz pogojno če dva mešam.
    Si ti kdaj v že v živo vidla kak topel odtenek od EL? So rumeni ali oranžni?

    Btw, ful dober blog!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Živjo! Če ti je Bourjois premalo rumen, potem ti bo Estee Lauder še manj, saj ne vleče toliko na rumeno, ampak bolj na oranžno (po reviewsih in slikah sodeč). Najbolj rumene podlage ima NARS - Sheer Glow (Siberia, Gobi). Zelo lepo rumen je MAC face&body NC20 :)

      Izbriši
    2. hvala za predloge, bom malo pobrskala za reviewi, če najdem kaj prekrivnega, obstojnega in rumenega :D

      Izbriši
    3. Aja, če se slučajno odločim probat ELDW, imaš mogoče idejo kje bi ga lahko naročila znotraj EU? Sem nova si kupovanju iz tujine in ne vem kje naj iščem sploh :/

      Izbriši
    4. Za Estee Lauder ne bi vedela, se ga pa da kupit v Sloveniji v drogerijah, cena je med 40-50e, če se ne motim.

      Izbriši
  2. Zelo mi je všeč, ker se mi zdi, da res iskreno oceniš izdelke in ne kar nekaj hvališ v tri krasne. Je pa tale MAC puder sicer namenjen mešani do mastni koži, ali kako? Ker jaz sem zadnjič v MAC-u iskala puder za svojo suho kožo, ki bi imel matt finiš, pa so bili (po besedah artistke) praktično vsi taki bolj primerni za mastno kožo. Tako da sva potem naredili kompromis z enim, ki je za mešano. Za suho so bili pa vsi bolj shiny.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, se trudim biti čim bolj realistična in napisati tako kot je, čeprav je izdelek MAC ali pa kaj podobnega :) Zdej, da bi MAC prav namensko imel podlage za mastno in posebaj za suho kožo, slišim prvič... je res, da so določene primerne tudi za mastno kožo, ampak to zaradi obstojnosti in mat finiša. Med drugim pa je bolj problem, če bi nekdo, ki ima mastno kožo imel podlago namenjeno suhi, zaradi odvenčega sijaja, obratno mislim, da ni problemov. Vsaj pri meni ne, imam zelo suho kožo in mi super odgovarjajo tudi podlage za mastno - vedno nanesem kremo za vlaženje, primer ali/in pa kakšno suho olje (ja olje), da zelo zelo lep lesk in pa pomaga proti izsušitvi.

      Če misliš, da je res tako pomembno, da imaš prav podlago namenjeno suhi koži, ti priporočam MAC face&body podlago, ki res ni primerna za mastno kožo zaradi leska.

      Izbriši
    2. Ne vem, če je kje na pudrih zapisano kakšni koži so namenjeni, vendar vsak MAC vižazist ve, kateri je primeren za kakšno kožo in svetuje na podlagi tega, zato me je zanimalo, če slučajno veš za tega. Meni marsikateri puder namenjen mastni koži ne odgovarja, ker mi nekako izpostavi predele kože, ki so najbolj suhi. Sem pa fuuul za matt finish in ne maram dewy podlag sploh, pa ravno za suho kožo najraje delajo take podlage, v tem je problem in je dejansko težko najti puder, ki bi mi hkrati odgovarjal na tip kože in dal tak look, kot je meni všeč, ker finish mi je zelo pomemben. Tudi jaz velikokrat kompenziram z večjo količino primerja, če ne gre drugače. :P

      Izbriši
    3. Zelo odvisno je, na kakšnega vizažista naletiš, jaz sem 2x naletela na takega, ki mi ni znal izbrati niti odtenka, kaj šele podlage.
      Ko sem hodila k Martini Vrhovnik, sem opzaila, da je vedno kombinirala MAC face&body z Artdeco fixing powder. Tudi sama sem probala to kombinacijo in mi je bila ok, samo malo preveč mat, jaz imam rajši, da se malo sveti. Mogoče bi probala MAC face&body v kombinaciji z Rimmel stay matte? Kaj pa Bourjois Healthy mix, ti ni všeč? Vsako dewy podlago lahko načeloma narediš mat s pudrom v kamnu.

      Glede na to, da imaš tako suho kožo, bi mogoče poizkusila z izdatno nego? Drugače pa primer sam po sebi meni ful izuši kožo, zato da spodaj res eno ornk kremo, ker primerji (nekateri) so namejneni mastni koži.

      Izbriši
    4. Bourjois Healthy mix je sicer super za suho kožo, vendar je splošno znan po svojem dewy finish-u, dodatno matirat podlago s pudrom v kamnu/prahu se mi pa ne zdi smiselno, če to ni potrebno. Jaz sem zelo zadovoljna s svojo trenutno podlago in nego, mene je samo zanimalo, če slučajno veš, kakšni koži naj bi bil namenjen Studio Fix Fluid. ;)

      Izbriši
    5. Šla sem pregledat macovo uradno stran in opise vseh podlag in nikjer ne piše, za katero kožo bi bil namenjen, piše samo, da sta za suho kožo Mac face&body in pa Studio sculpt, ampak še to zaradi leska. Če pregledaš Makeupalley in še kakšne rewievse boš našla punce, ki jim Studio Fix Fluid ustreza pa majo mastno in suho kožo. To je vse odvisno od inidivdulanih preferenc in kože.

      Izbriši
  3. A veš, da še nisem našla MAC pudra, ki bi mi ustrezal. Še vedno prisegam na Clinique oz. zdaj preizkušam KIKO. Imam pa kombinirano- bolj mastno kožo, tako da je še težje najdit puder, da se po eni uri ne svetiš kot novoletna jelka :S

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Katere MACove pudre si pa že probala? Kaj pa Revlon colorstay? Za mastno kožo sem slišala pohvale za MUFE HD podlago in pa Tarte Amazonian Clay :)

      Izbriši
    2. Probala sem tega, ki ga ti omenjaš, pa kompaktnega in tistega v tubi. Noben ni bil primeren zame. Revlonovega pa še res nimam, imam prav strah pred njim, ko berem, da naj bi bil zelo maskast, jaz pa imam rada, da čimbolj naravno izpade. Kaj pa ti praviš? Mufe hd, kaj pa je to za en in kje kupim? :D

      Izbriši
    3. Revlon Colorstay komot naneseš v manjši količini, sploh z gobico odlično pride. MUFE - Makeup For Ever HD Foundation je podlaga, primerna predvsem za slikanja, ker nima flashback-a. Je pa ravno tako gosta in obstojna kot Colorstay. Dobiš jo v Sephori v Trtsu (center, ne Torri). Če bi jaz imela mastno kožo, bi najprej probala Tarte Amazonian Clay.

      MAC vsi kompaktni (pro linija?) in nasploh vsi kompaktni so narjeni na oljni osnovi in sploh niso za mastno kožo. Tisti v tubi predvidevam, da je bil Studio Sculpt? Tega še nisem probala. Baje je za mastno kožo super MAC Pro Longwear foundation.

      Izbriši
    4. Oh hvala ti za vse info, zlata si! Kje pa lahko Tarte kupim?

      Izbriši
    5. Sephora, Ebay.. vse trgovine, ki sem jih iskala pošiljajo samo v USA :(, probaj še sama malo pogledat :)

      Izbriši
  4. Jaz sem Estee Lauder Double Wear uporabila za svoj poročni dan in me ni razočaral. Ostal je cel dan in še v noč (uporabila sem tudi Clarins make up fix sprej), ni se svetil, se razmazal, niti nisem bila bleda na slikah. Prodajalka mi je pomagala izbrati pravi odtenek, ki se je popolnoma ujemal z mojo kožo.
    Sicer imam mešan tip kože in sem pod to podlago nanesla hranilno kremo in primer (Isa Dora). za tiste z bolj mastno kremo je ta podlaga super, tiste s suho pa bi rabile še serum, kot priporoča Katarina.
    Zelo so mi všeč tvoje ocene!

    OdgovoriIzbriši

Priljubljeno all time

Priljubljeno zadnjih 30 dni

Priljubljeno zadnji teden