BEAUTY: Cleopatra sladkorna pasta - brazilska depilacija doma?

junij 11, 2014

Mineva že eno leto, odkar si sama doma delam brazilsko depilacijo. Do nedavnega sem jo delala z voskom, dokler ni mami prejšnji teden domov prinesla DM knjižico bonov, v kateri je bil 50% popust za Cleopatra sladkorno pasto. Načeloma mi brazilska depilacija s sladkorno pasto ni bila kaj preveč všeč (v salonu), zelo me je bolela. Ampak, če je bil pa popust, sem pa rekla, da bom poizkusila, tako ali tako mi je zmanjkalo voska, poletje pa je pred vrati. Kupila sem obe vrsti - modro za občutljivo kožo in rumeno, ki je klasična.


Ko sem prvič uporabila pasto, moram priznati, da je bila cela štala, saj sem delala po navodilih, v katerih piše, da s priloženo lopatko nanesemo pasto v nasprotni smeri rasti dlak in nato potegnemo v mseri rasti dlak. Katastrofa, že tako se je vse topilo, ko pa sem hotla z roko odstranit je bilo pa še hujše - skratka, takega načina uporabe ne priporočam, ker se vse lepi&vleče med drugim se pa še pasta noče odstranit.

V navodilih pa je pisala tudi druga opcija - da namesto rok uporabimo depilacijski trak oz 100% bombažno pleničko. Ok, to je pa čisto druga zgodba, nič pacanja in zelooo enostavno. Ker mi je zmanjkalo depilacijskih trakov, sem uporabila bombažno pleničko, ki sem jo narezala na manjše koščke. Pasto sem nanesla z lopatko v nasprotni smeri rasti dlak (obratno kot pri vosku), nato pa sem na predel s pasto nanesla pleničko in potegnila v smeri rasti dlak (spet obratno kot pri vosku). Svetujem vam, da pasto nanašate v majhnih delih, saj je tako veliko lažje.
ZELO mi je bilo všeč odstranjevanje & čiščenje paste, saj vse samo speremo z toplo vodo in gre lepo dol. Tudi uporabljene koščke plenic operemo in jih lahko uporabimo večkrat, saj se sladkor stopi.

Po depipalciji je koža občutljiva, zato sem jo namazala z 100% aloe vera gelom in Himalaya Multi-Purpose kremo.

Vse skupaj je zelo enostavno, zato vas spodbujam, da probate doma! Poleg tega, pa je tudi cenejše (cena 1 paste je brez popousta 6evrov - pa še porabi se je malo).

P.S. - ker je vroče, pasto hranite v temnem in ohlajenem prostoru, da se nebo stopila!

MOJA OCENA: 5/5







You Might Also Like

21 comments

  1. Jaz imam doma neodprto, se nisem upala niti probat. Mislim, da si me prepricala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probi, nimaš kej zgubit :) če se ustrašiš, greš samo po tuš in spereš, ni tko, kot pri vosku, ko maš enkrat gor morš tud dol potegnt :D res je enostavno, jz sm čist navdušena :D

      Izbriši
  2. tole je zanimivo, jaz ponavadi kr epilator uporabljam .. ampak ne morem povsod, kr me povsod kr fajn boli, razn na nogah ga pač skoz uporabljam :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jz se po vseh drugih delih telesa kar z voskom (kaseto), ker je hitreje & ceneje. Epilator sem pa nekaj časa uporabljala, samo je hitrej z voskom, ker mi epilator ni vseh dlak populil in sem mogla it po 20x čez.

      Izbriši
  3. Kako dolge morajo biti dlake, da lahko narediš s tem depilacijo? Pol cm?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz mislim, da je 5mm dovolj, v navodilih pa ne pise nic. Sama rajsi delam, ce imam cim krajse dlake, ker veliko manj boli in cuka.

      Izbriši
    2. Misliš, da bi šlo tudi manj kot 5mm? Mučno mi je čakanje da zraste :)

      Izbriši
  4. Živijo, super objava! Zanima me, koliko časa po uporabi pa ni vidnih novih dlak?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hej! Pri meni traja cca 14 dni, je pa res da mi tudi drugje dlake pocasi rastejo in so svetle.:))

      Izbriši
  5. Živjo, pohvale še z moje strani! Sem tekla v dm po pasto! :) Imam 2 vprašanji - kaj naredim če je pasta precej trda? Jo segrejem in kako?
    Pa še to, si se poskusila kdaj depilirat če so bile dlake krajše od 0,5 cm?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Živjo, hvala! Pasta mora biti trda, ne je segrevat! Se malce težje razmaže, ampak po majhnih delčkih gre. Svetlo modra je mehkejša in se lažje razmaže. S krajšimi od 5mm še nisem probala, sem pa danes naredila na cca 1mm, pa ni šlo nič.

      Izbriši
  6. Kje si pa dobila kuponček za 50%? V knjižici za maj-junij ga ni.

    OdgovoriIzbriši
  7. Kje se kupi bombažne pleničke?

    OdgovoriIzbriši
  8. cau! danes prvic na tvojem blogu in ze sem precekirala skoraj vse :D (res imas super blog!)
    sem se pa ustavila pri tej objavi z namenom da te vprasam kako poteka depilacija doma? (upam da ni prevec predrzno in preosebno) sama ze nekaj casa razmisljam o domaci brazilski depilaciji, ker sem resnicno lena in se mi ne da skos brit dlacic haha, pa tudi v salon me je strah it razkazovat svoje care :p
    kater vosek/sladkorno pasto priporocas, se posebaj za zacetnice in kaksen poseben nasvet za “tezko dostopna” mesta na intimnem predelu?

    resnicno upam da je moje vprasanje na mestu in, da te ne bo spravilo v neprijeten polozaj:D hehe uzivaj, res si srcek s svojimi objavami, XOXO

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hej! Tvoje vprašanje je čist ok ;) Za začetnike se mi najboljša zdi Cleopatra sladkorna pasta v modri embalaži, saj je veliko bolj mazljiva, se lažje in manj boleče nanaša. Celoten postopek poteka tako: najprej si umijem in razkužim roke ter predel, ki ga bom depilirala. Če si delam sama se depiliram sede - uspe mi je do sredine sramnih ustnic. Pasto s priloženo lopatko nanašam po manjši delčkih in jo probam čim bolj razmazat. Na pasto pložim depilacijski trak ali pa na trakove narezano 100% bombažno pleničko in potegnem v smeri rasti dlak (obratno kot pri vosku). Na predelih, ki mi niso dostopnih me depliria sestra (sva si zelo blizu in me pred njo ni sram) - se uležem na rob postelje, ona pa namaže še tiste dele, ki jih ne dosežem - isto z lopatko, nato pa s trakovi. Takrat sem v položaju, podobnem kot pri ginekologu (ja, dost bed, ampak ok). Vmes se sicer skregava vsaj 100x, ampak do zdej sva vedno supr nardile :D Sicer se pa z pasto tam kjer lahko, ostale dele pa pač pobrijem :) Upam, da sem ti razumljivo odgovorila na vprašanje!

      Izbriši
    2. ja ful hvala ti za odgovor hehe in res super da sta si s sestro tako blizu:D a to bombažno pleničko dobiš zraven, ali to posebi kupis? kako sploh zgleda? (tko prvič sm zej opazla da to sploh obstaja in si res ne znam predstavlat haha)

      Izbriši
    3. Ne, to so cca 25 let stare pleničke za doječnke (od mene pa sestre), čist navadne. Bolj elegantno je z depilacijskimi trakovi, jz imam te: http://www.zate.si/katalog/depilacija/depilacijski_trakovi/narezani_depilacijski_trakovi_7x20cm_100_kosov.html

      Izbriši
  9. cau mene pa zanima kaj priporočaš za začetnico? še nikoli nisem opravljala ali šla na brazilsko depilacijo, veliko ljudi mi pravi, da je sladkorna pasta super in da nič ne boli, sem pa prebrala tvojo prvotno izkušnjo s pasto in sem zdaj močno v dvomih... kaj misliš da bi bilo bolje( večina pravi da z voskom zelo boli..) pa tudi a ta bolečina čez čas izgine? oziroma se zmanša? in ali dlake potem postanejo kaj redkejše, svetlejše... ? (vsi vemo da z britjem zrastejo samo še močnejše... haha) hvala za odgovor super si! :)))

    OdgovoriIzbriši
  10. Želela sem preizkusiti sladkorno pasto Cleopatra, vendar jo ne v DM ne v Mullerju nisem našla. Potem sem vzela Sweet Gold ali nekaj takega. Je mogoče, da sem imela zgolj smolo in je trenutno ni v prodaji ali je nimajo več?

    OdgovoriIzbriši
  11. Na netu jo se dobis

    OdgovoriIzbriši

Priljubljeno all time

Priljubljeno zadnjih 30 dni

Priljubljeno zadnji teden