FITNES: Trening hrbta

avgust 20, 2014

Hrbet res rada treniram in si ga želim malo ojačati, ne veliko, malo. Zelo rada rada gledam slike hrbta raznih fitness punc na instagramu in upam, da bo tudi moj hrbet enkrat tak. Nasploh pa je moja želja, da bi lahko naredila 3x5 zaporednih pull up-sov (chin up-i so mi že uspeli, ampak ne še 3x12). Glede na mojo moč zgornjega telesa, se mi zdi to kar ornk izziv in bo potrebno kar veliko časa, da mi bo to enkrat v prihodnosti uspelo.



Hrbet treniram 2-3x tedensko (odvisno kako nanese), kadar imam dan pull - takrat treniram zadnje stegenske, hrbet in biceps (vse mišice, ki vlečejo). Vaje, ki jih večinoma izvajam so deadlift, različne variacije veslanj, chin up in tudi trenažerje (lat pulldown, veslanje na zajli, facepull). Kadar je na fitnesu tudi moj fant mi pomaga pri pull-upu (me podpira pri kolenih). Vse te vaje bom posebej poslikala in vsaki namenila svojo objavo, da boste imeli boljšo predstavo.

Vaje za hrbet delam tudi iz razloga lepe drže. Zaradi učenja in sedenja po 12+ ur na dan se držim obupno puklasto, zato se trudim to popraviti. Pa tudi rame imam ves čas naprej in jih trudim držati nazaj (po mnenju fizioterapevta imam tako rame naprej prirojeno). Za ta namen so najboljše vaje pri katerih stiskamo lopatice. Pri treningu hrbta se moram zelo potruditi in skoncentrirati na kontarkcijo  ''tapravih'' mišic.

Na sliki je vaja lat pulldown.

You Might Also Like

1 comments

  1. Samo en dobronameren komentar;) Na blogu nimam pregleda kako sedaj zgleda tvoj teden/dan/trening - v smislu kaj vse treniras v dnevu ko imas npr. noge:) Te posamezne vaje so mi mala zmešnjavica oz. bi mogli mi za zacetek dobit nek celosten vpogled kak trening imas v enem dnevu, pa potem šopaš posamezne vaje:) Mogoce sem pa samo jst znedena :D

    OdgovoriIzbriši

Priljubljeno all time

Priljubljeno zadnjih 30 dni

Priljubljeno zadnji teden