Najljubša vaja #1

november 08, 2014

Glute bridge z dumbellom za lepo, veliko in okroglo ritko. Trenutno je eden mojih ciljev povečati in izboljšati obliko moje ''tazadne'' do poletja in glute bridge je ena izmed vaj, ki jih počnem. Poleg vseh ostalih vaj (počepi, mrtvi dvigi, izpadni), kjer je gluteus (rit) vključen se mi zdi ta vaja super, saj mišico res dobro zadane. Glute bridge lahko izvajamo na različne načine - iz tal, s klopce, s palico, utežjo ali lastno težo. Meni je najbolj všeč verzija z dumbellom,  ker najmanj boli in je najbolj praktična (s palico je daljša priprava). Glute bridge delam 2x na teden, kadar imam na sporedu noge.



Pri vaji je pomembno, da jo izvajate počasi in kontrolirano, mislite na rit, jo v zgornji poziciji stisnete in zadržite 1 sekundo. Ne pozabite na vdih in izdih. Nujno si morate mesto, na katero boste položile utež obložiti z brisačko ali blazino, da vas ne bo bolelo in da preprečite nastanek modric!

Jaz naredim: 4x15 ponovitev z 20 - 22kg utežjo.

You Might Also Like

6 comments

  1. Odgovori
    1. Le dej, men je ful dobra vaja, res dobr zadane rit :) Sam morš res dobr vzpostavt to ''nevralno'' povezavo in fuuuuuul mislt na rito med izvajanjem in jo ornk stisnt :) Je ful razlike!

      Izbriši
    2. Me je naslednji dan vse bolelo, super :D !

      Izbriši
  2. Nikoli nisem brala blogov, ampak tvoj me je popolnoma navdušil. Prav vsaka objava je zanimiva in jo z veseljem preberem. Kje si kupila tole majčko, če smem vprašat? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ooo hvala! Majčka je pa iz HM, športni oddelek. Sem jo pa kupila cca 2 mesca nazaj :)

      Izbriši

Priljubljeno all time

Priljubljeno zadnjih 30 dni

Priljubljeno zadnji teden