Low carb kosilo

marec 09, 2015

Ker sem se od oktobra 2014 namerno zredila 10kg sem že počasi začela z dieto za poletne kopalke :P.   Znižala sem vnos ogljikovih hidratov in beljakovin. Ker se mi ne da ukvarjat s ''izmišljevanjem'' in pripravo novih jedi, vsak dan za kosilo jem isto - papriko in piščanca v zeliščno - jogurtovi omaki. Sicer pa sem še navajena jesti eno in isto, tako da mi to ne predstavlja nobenga problema in na to gledam kot na sredstvo za dosego ciljev.


Za kosilo sem pojedla: 100-150g piščanca, 350g paprike ter zeliščno omako (1 žlička lahke kisle smetane, 3 žlice lahkega tekočega jogurta, sol in začimbe po želji).

You Might Also Like

13 comments

  1. Dobra si meni je to premalo goriva za cel dan, sploh če imam Zumbo in dva treninga naenkrat potem vedno zanalašč jem krofke in po domače povedano "nezdrave stvari", ker rabim kalorije, ker potem itak vse pokurim :D

    Jaz preveč uživam v hrani (še dobro da se ne pozna preveč), da bi vsak dan jedla zdravo in enako :D Zato respect.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja nimam druge izbire, priznam, sem pa kr brez energije in pa tečna, sploh zdej, ker mam poleg uteži še kardio :/ Sam sej bomo potrpel za kopalke!

      Izbriši
    2. Meni predvsem energije zmanjka če ne jem nič sladkega itd.

      Hahah, to pa itak, bomo chicas sexy! :D

      Izbriši
  2. Najbrž si mislila, da si znižala vnos OH in maščob (ne beljakovin)?
    Drugače pa ne štekam logike, zakaj si se najprej zredila za 10kg namerno, zdaj pa hujšaš? A je to kakšna fora zarad pridobivanaja mišic? Sama bi rada pridobila mišice in izgubila špeh in me zanima če gre to lahko vzporedno s tem da kile pač ostanejo tko kot so? Upam, da se da razumet kaj sprašujem in hvala za odg./nasvet :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne, nisem mislila, tako je kot sem napisala. Vnos M imam ves čas isti (minimalno). 10 kg sem se zredila z namenom pridobitve mišične mase. Hm, to pa nebi vedla, odvisno od vsakega posameznika. Samo hodi na fitnes in pojej dovolj beljakovin pa bodi vztrajna (to je najpomembnejše).

      Izbriši
  3. Ne štekam kako misliš, da si znižala beljakovine, če pa je skoraj celotno kosilo sestavljeno iz njih. Morda misliš maščobe in se je škrat pojavil? Sicer pa si res carica, da uspeš samo tok malo pojest, pa da lahko ješ dokaj enolično. Mene takoj premami kej drugega. Da ne govorim o sladkarijah...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Gre se samo za en obrok (to ni vse kar pojem v enem dnevu). Maščobe imam ves čas iste (minimum), prestavljam samo OH in B.

      Izbriši
  4. Mene pa zanima kje najdes motivacijo da tako zdravo jes? Js sm res ze velikokrat probala shujsati, pa se vedno zalomi pri hrani. Zdrzim par dni potem pa pojem nekaj sladkega ali pa pac kakrsnkol junk food in ko enkrat zacnem ne neham. Potem jem tako en tedn in potem spet zdravo in tako se vrtim v zacaranem krogu.

    OdgovoriIzbriši
  5. ojla, mene pa zanima kako zgledajo še ostali obroki tekom dneva. tudi jaz sem na dieti, pa se kar vrtim v lkrogu : ))
    no malo mi tudi leta nagajajo ...

    OdgovoriIzbriši
  6. Od jeseni, ko si pridobila 10kg... Je bilo tu zraven tudi kaj maščobe ali samo čista mišična masa? Kakšnega jedilnika si se držala in za koliko si dvignila kalorični vnos?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mišičnina in maščobno tkivo se vedno pridobivata hkrati. Nemogoče je pridobivati samo eno ali samo drugo. Ključno je razmerje pridobljenih mišic proti maščobi. Torej, če se zadeve lotiš na pravi način, boš s pridobivanjem teže pridobila več mišič kot maščobe in ko boš težo izgubljala, boš izgubila več maščobe kot mišic. Tako bi dolgoročno morala imeti več mišičnega in manj maščobnega tkiva in seveda manjši odstotek telesne maščobe. Pri športnikih in rekreativcih, ki za svoje podvige ne uporabljajo nedovoljenih substanc, gre oboje zelo počasi, zato je potrebna predvsem potrpežljivost.

      Izbriši

Priljubljeno all time

Priljubljeno zadnjih 30 dni

Priljubljeno zadnji teden