Kako se znebiti mozoljev po prenehanju jemanja kontracepcijskih tabletk?

december 07, 2015

Nekaj časa nazaj sem na blogu že pisala o tem, da mi je prenehanje jemanja tabletk povzročilo celo štalo, predvsem z mozolji. Nikoli, ampak res nikoli nisem imela težav s kožo, niti v puberteti ne. Po približno 1 mesecu brez tablet sem dobila mozolje po hrbtu, prsih, vratu in čeljusti. Mislila sem, da se mi bo zmešalo, ker se jih nikakor nisem mogla znebit. Mislim, da ni kreme, tonika, čistila, ki ga ne bi sporbala, med drugim mi tudi Klindamicin in Skinoren na recept nista pomagala popolnoma nič. Vsi te izdelki so mi izsušili kožo, tako, da sem imela mozoljosto in lsukasto kožo, vse me je peklo, bila sem rdela, flekasta.. Da kože na prsih rajši sploh ne omenjam. In seveda vseh ostalih stranskih učinkov (kile gor, zadrževanje vode, mood swings...)



Na koncu sem prišla tako daleč, da vse kar sem ''delala'' je bilo čiščenje kože pri kozmetičarki in pa umivanje obraza z navadno, bio žajfo. Koža se je izboljšala, ampak še vedno ni blo to to. Recimo, da sem imela 1 teden v mesecu nekako normalno kožo, 3 tedne pa vojno stanje. Probleme so mi delale tudi tekoče podlage, saj se mi je vse dobesedno topilo na obrazu, ne glede na količino pudra v prahu.. mm..... privlačno. 


Pogosto brskam po srbskih forumih, ker je tam ogromno tem o barvanju na blond, enkrat pa sem čisto slučajno pogledala še malo druge teme in našla temo, kjer so punce s problematično kožo zelo hvalile mineralni puder Everyday Minerals, da naj bi izsušil mozolje. Mineralnega pudra nisem še nikoli probala, sem pa večkrat nameravala. V Sloveniji sem našla, da ga prodajajo na spletni strani mineralnalicila.si. Puder sem uporabljala na obrazu in na prsih. Zelo mi je bil všeč občutek lahkotnosti in tega, da ti ne ''zapacka'' kože, prav tako pa na prsa težko naneseš tekočo podlago, brez da vse umažeš. Končno se nisem svetila in topila v olju, ter sem izgledala dokaj normalno. Predvsem mi je bilo všeč tudi to, da se mi na fitnesu ni topil obraz in da se nisem razmazala (in ja, če grem na trening direkt iz faksa si ne dajem dol makeupa). Tudi, ko obrišem obraz z brisačo puder ostane na obrazu. Prekrivnost sicer ni taka kot pri Mac Studio Fix Fluid, ampak za dnevno uporabo tega niti nočem. Zelo lepo mi je izenačil ten, vse skupaj je izgledalo zelo naravo. Prav tako mi je bilo fascinantno to, da se je po nekaj časa nekako ''spojil'' s kožo in mojim odtenkom, ter ni oksidiral. Nanos je res ekspresno hiter, samo vtremo z buffing brush in to je to. Zelo enostavno se tudi očisti,  dol gre že z navadno vodo. Big like!

Moja druga ljubezen je Avene TriAcenal. Oh ja, ne morem prehvaliti tega izdelka. Eden izmed redkih izdelkov, kjer dobesedno ČEZ NOČ  opaziš razliko. Nanašala sem ga vsak večer na očiščeno kožo na obraz in prsa. Vsako jutro je bila koža boljša, mozolji ''manjši'' in manj rdeči. Edino kar me je motilo to, je bilo, da je bila koža zelo mastna in zelo sem se svetila, zato sem si morala obraz večkrat umiti. Za tem sem nanesla mineralni puder, ki je še dodatno odvzel lesk.

Ker imam v osnovi še vedno suho kožo, so bili nekateri deli kože izsušeni, luščila se mi je koža. Na teh mestih sem nanesla Clinique dramatically different moisturizing cream, da je kožo navlažila in pomirila. Občasno sem uporablala še Eve Taylor serum s hialuronsko kislino.

Za čiščenje obraza sem uporabljala različne čistilne gele: Vicy Normaderm, Olay, Garnier, Neutrogena, na koncu pa sem vedno umila obraz in prsa še z navadnim trdim milom, zarad občutka čistoče.

Kje se kupi?
Mineralni puder Everyday Mineralsmineralnalicila.si - klik, najdete jih tudi na Facebooku - klik.
Avene TriAcenal krema: lekarna oz. trgovine, ki imajo Avene izdelke


You Might Also Like

4 comments

Priljubljeno all time

Priljubljeno zadnjih 30 dni

Priljubljeno zadnji teden