OCENA: Nuxe Creme Prodigieuse Enriche

junij 12, 2013



NUXE je definitivno ena izmed mojih najljubših znamk izdelkov za kožo. Gre za francosko podjetje, ki ga je leta 1957 ustanovil francoski aromaterapevt. Vsi izdelki so brez mineralnih olj in živalskih sestavin.

Obogatena dnevna krema, vlaži, poživi ter zaščiti kožo pred negativnimi zunanjimi učinki in oksidacijskih stresom, ki je eden od glavnih razlogov prezgodnjega staranja kože.

Primerna je za suho in občutljivo kožo. Jaz jo najraje nanesem zvečer pred spanjem, primerna pa je tudi kot podlaga za tekoči puder, vendar se mi jo za ta namen zdi škoda. Po nanosu je koža zelo mehka, gladka in prožna, ten je izenačen. Krema diši po kultnem Huilie Prodigieuse olju, vonj je nežen in pomirjujoč, primeren za zvečer. Če pa jo nanesete čez dan, se vonj obdrži tudi do približno 3 ure (res je božanski). Čeprav je krema parfumirana, mi ne draži kože (imam ekstremno občutljivo kožo).
Najbolj uporabna je v spomladanskem in poletnem času, saj menim, da za tiste s suho kožo za zimski čas ni dovolj hranljiva (čeprav je Enriche verzija). Za tiste, ki imate normalno-mastno kožo obstaja tudi lažja (originalna) verzija.

Ima bogato in kremno teksturo, se malce težje razmaže (zato jo ponavadi nanesem na vlažen obraz) in ne pušča mastnega filma, kar mi je v poletnem času zelo všeč. Po kremi se ne svetiš, saj matira.



Glavne sestavine so mešanica močnih antioksidacijskih sestavin - mrežica, agerat in izvleček kakavovca.

Na voljo je v tubi po 40ml, ki stane približno 25€. Všeči mi je da je Creme Prodigieuse linija (razen nočne različice) v tubi namesto v lončku, saj se mi zdi to bolj higienično.

Kupite jo lahko v lekarnah in pa v spletni trgovini - klik.

Sestavine:
AQUA/WATER, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND) OIL, DIMETHICONE, GLYCOL PALMITATE, OCTYLDODECYL MYRISTATE, ARACHIDYL ALCOHOL, GLYCERIN, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, BEHENYL ALCOHOL, TOCOPHEROL, BENZYL ALCOHOL, BUTYLENE GLYCOL, ARACHIDYL GLUCOSIDE, CAPRYLOYL GLYCINE, PARFUM/FRAGRANCE, CITRIC ACID, SODIUM HYDROXIDE, POLYSORBATE 60, SORBITAN ISOSTEARATE, TETRASODIUM EDTA, DEHYDROACETIC ACID, THEOBROMA CACAO (COCOA) LEAF CELL EXTRACT, AGERATUM CONYZOIDES LEAF EXTRACT, LIMONIUM NARBONENSE FLOWER/LEAF/STEM EXTRACT, BENZYL SALICYLATE, LINALOOL, LIMONENE, CITRONELLOL, GERANIOL [N2202/B].

Moja ocena: 5/5

You Might Also Like

7 comments

  1. Ful fajn ocena, kratko, bistveno in pregledno :) tole kremico bom dala pa na wish listo =)

    OdgovoriIzbriši
  2. Super objava, kratko, bistveno in pregledno :) Res lep izgled bloga :) *

    OdgovoriIzbriši
  3. Najlepša hvala za tvoje vzpodbudne besede! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Tole kremo tudi jaz že dalj časa uporabljam, sicer sem pa poskusila tudi druge kreme od Nuxa, ki so sicer malček dražje ampak meni bolj všečne. Niso tako dišeče kot tale, ki diši po njihovem olju. Tako da ti priporočam da poskusiš še kakšno drugo, meni je všeč Creme Fraiche in pa Reve de Miel-z medom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obe, ki ju omenjas sem ze probala. Creme fraiche mi je se kar ok, vendar me moti to da se krema svaljka, Reve de miel pa na zalost ne prenesem vonja, mi prevec smrdi.

      Izbriši
  5. Je res, da se svaljka ampak meni je pomagala pri moji koži, imam namreč nekakšno alergijo na vodo oz. kar je v vodi, tako da zdaj uporabljam vse od Nuxa, od čiščenja, vlaženja, pilinga in moram reči, da je top.

    OdgovoriIzbriši

Priljubljeno all time

Priljubljeno zadnjih 30 dni

Priljubljeno zadnji teden