OCENA: Real Techniques čopiči

junij 26, 2013

Nekaj časa jih že uporabljam, zato mislim, da je čas, da jih opišem, saj se trenutno veliko govori o njih. Skratka, Real Techniques je linija čopičev britanske youtube gurujke Samanthe Chapman, za katero predvidevam, da jo vsi poznate, če pa ne, pa se je splača prečekirat.

Čopiče se najbolj splača kupit na iherb, kjer so res najcenejši (počakajte na kakšno akcijo), jaz pa vam dam še kodo, s katero dobite 5$ oz 10$ popusta - NHV323, poštnina pa stane približno 4$.

Jaz sem naročila 2 seta - set za oči in pa set za obraz, ter posamezni ''stippling'' brush.

1. SET ČOPIČEV ZA OČI
Your Eyes/Enchanted Starter Kit


Vsebuje 5 čopičev (od leve proti desni):
  • ''Accent Brush'' - mini čopič, predvsem za detajle, kot naprimer osvetlitev kotičkov očes. Meni ni všeč, ga ne uporabljam. Ocenila bi ga z 2/5.
  • ''Eyeliner Brush'' - čopič za nanos tekočega eyelinerja, čisto neuporaben saj je predebel za precizen in natančen nanos. Ocenila bi ga z 1/5.
  • ''Brow Brush'' - čopič za obrvi, jaz ga večinoma uporabljam za nanos senčil na spodnjo veko ali pa kar za eyliner v gelu/tekoč. Ocenila bi ga z 3/5.
  • ''Base shadow Brush'' - gre za ''blending'' čopič, primerljiv z MAC 213, odlično zblenda in je moj najljubši čopič iz te kolekcije. Ocenila bi ga z 5/5.
  • ''Deluxe Crease Brush'' - ta čopič je za oči prevelik, zato ga uporabljam za blendanje concealerja, svoje delo opravi odlično. Moja ocena 4/5

2. SET ČOPIČEV ZA OBRAZ
Core Collection



Vsebuje 4 čopiče (od leve proti desni):

  • ''Detailer Brush'' - kot že ime pove, čopič za detajle. Je res miniaturen, ni mi všeč oblika, ga ne uporabljam. Moja ocena 1/5
  • ''Pointed Foundation Brush'' - čopič je namenjen nanašanju tekoče podlage, za kar se pri meni ni obneslo, saj je premajhen (MAC 190 je 3x večji). Uporabljam ga za nanos korektorja. Moja ocena 3/5.
  • ''Buffing Brush'' - je moj all time favourite čopič in je najboljši od vseh čopičev, ki jih imam za nanašanje tekoče podlage in pudra v prahu. Odlično zblenda tekočo podlago in daje ''air brush'' efekt. Moja ocena 5+.
  • ''Contour Brush'' - čopič za senčenje obraza- menim, da za senčenje (contour) ni primeren zaradi svoje ovalne oblike, lažje je obraz senčiti z ''ravnim'' čopičem, zato ga uporablam za nanos rdečila oz. blush-a. Moja ocena 3/5.
3. STIPPLING BRUSH


Je čopič, ki sem ga kupila posamezno. Priznati moram, da sem od njega pričakovala več. Za nanašanje tekoče podlage je premajhen, prav tako pa ne zblenda niti približno tako dobro kot Buffing brush iz Core Collection, zato ga uporabljam za blendanje korektorja. Podoben je MAC 130. Ocenila bi ga z 4/5.

Oba seta imata zraven še neko stojalo za čopiče, ki pa se mi je zdelo neuporabno, zato sem ga vrgla stran in vam ne morem podati konkretne ocene.

Dodati moram še, da me je pri vseh čopičih motilo to, da so prekratki (držalo), kar pa je čisto osebna preferenca.  

Vsem tistim, ki nimate bogate zbirke čopičev, vam priporočam nakup teh setov, za tiste, ki pa že imate lastno bogato kolekcijo, pa ne, saj čopiči ne ponujajo ničesar novega, z izjemo Buffing brush, ki pa je fenomenalen. So pa zelo kvalitetni, ščetine so sintetične in ne odpadajo (vsaj zaenkrat).

You Might Also Like

5 comments

  1. Super napisano res :) Zdaj se bom lažje odločila, če se odločim za nakup kakšnega :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Res super post, sploh nisem vedela kok se jih dejansko dobi poceni! Tako da hvala za info :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, jaz sem vse te tri stvari dobila za 39$ s poštnino vred. Najbolj se ti splača da počakaš na akcijo in potem še to kodo vtipkaš, ker se popusti seštevajo :)

      Izbriši
  3. Kaj pa carina?? Al pa davek?

    OdgovoriIzbriši

Priljubljeno all time

Priljubljeno zadnjih 30 dni

Priljubljeno zadnji teden