Kje najceneje kupovati kozmetiko?

julij 02, 2013

Dejstvo je, da je ponudba v Sloveniji zelo, zelo slaba. Večine znamk sploh ni - MAC, Nars, Urban Decay, TheBalm, NYX, Wet N Wild, itd... Poleg tega, pa v slovenskih drogerijah ni na voljo tudi 1% tega, kar te iste znamke ponujajo čez lužo (Loreal, Maybelline, Revlon..) in tudi izbira odtenkov je zelo slaba, predvsem manjkajo svetli odtenki podlag in odtenki z rumenim podtonom. Druga, še bolj smešna stvar pa so slovenske spletne drogerije, ki sicer ponujajo določene izdelke, vendar so njihove cene absurdne kot naša politika, gre za svetovni nateg, sploh glede paletk senčil, proizvedenih na Kitajskem. To me močno razjezi, saj ne morem verjet, kako si lahko sploh drznejo tako nategovati ljudi. Ker imam tega dovolj in si želim, da vse, ki boste kupovale, čim ceneje ''skos'' pridete, sem se odločila, da napišem kje jaz kupujem kozmetiko po najbolj dostopnih cenah in zanesljivih prodajalcih.


  • COASTAL SCENTS, BH COSMETICS IN VSE OSTALE PODOBNE PALETE                
Gre za palete  88, 120 različnih senčil, concealer palete, blush palete, palete šmink, skratka vse so iste, IDENTIČNE in proizvedene na Kitajskem, razlika je le, da če jo kupiš v slovenskih spletnih drogerijah stane 50 EVROV, če pa jo kupiš na ebayju direktno iz tovarne pa 3 DOLARJE s poštnino vred. Podjetja na Kitajskem naročijo te paletke s svojim logotipom, zvišajo ceno, nato pa slovenska podjteja še 5x zvišajo ceno pri nas. Tudi sama sem bila žrtev tega natega, kupila sem 88 paleto pri nas, nato pa še preko ebaya za 3$ - paleta je bila popolnoma indetična, senčke so bile enako pigmentirane, skratka, ni razlike.                               
Kje kupiti: EBAY  (najprej v iskalnik napišete npr. 88 palette, nato pa razvistite - Sort: Price + Shipping: lowest first in izberite najcenejšo, še prej pa preverite zanesljivost proizvajalca).  
Priznati moram, da so kitajski prodajalci najbolj prijazni, zelo dobro komunicirajo in jaz do sedaj še nisem imela težav. Res je, da pošiljka dalj časa prihaja, ampak za tako razliko v ceni je vredno počakati.



  • NYX
NYX je čez lužo zelo popularna drogerijska kozmetika, ki ne testira na živalih. Pri nas jo je možno kupiti, ampak gre spet za rip- off poleg tega, pa so odtenki čisto sfaljeni, ker slovenske spletne drogerije ponujajo NYX linijo, ki je proizvedena za poljski in madžarski trg, zato so odtenki popolnoma drugačni kot so v ZDA.
Kju kupiti: ebayBlanc to Noir,  BeautyJointCherryCulture - poleg NYXa ponujajo še številne druge znake, kot npr MILANI, CHINA GLAZE. 
Nyx prodajajo v vseh Douglas drogerijah v Avstriji in Nemčiji!

  • ''HIGH END'' ZNAMKE
Znamk kot so MAC, NARS, .. vam ne priporočam kupovati preko ebaya, saj so dražje, poleg tega pa še niso nujno original. Jaz MACa ne kupujem preko spleta, ampak ga kupim na potovanjih ali pa mi kdaj prinesejo prijateljice. Najbljižje ga imajo v Salzburgu in na Dunaju. 
Najceneje se ga dobi na All Cosmetics Wholesale, kjer ponujajo tudi večino prestižnih znamk.
Benefit, BareMinerals, Urban Decay, se dobi v Trstu v Sephori ali pa na britanskih spletnih trgovinah - LookFantasticFeelUniqueBeautybay.
Nars - HQHair.

  • KERASTASE, TANGLE TEEZER, REDKEN, TIGI & LASNA KOZMETIKA
Cene v frizerskih salonih so prav tako absurdne, zato VSO lasno kozmetiko kupujem preko britanskih spletnih strani, ki imajo brezplačno dostavo po celem svetu, pošiljka pa pride relativno hitro (7-10 dni). Splača se naročit na njihove novičke in počakati na akcijo, za primer - jaz sem kupila Kerastase Chroma Captive masko za 12€, v frizerskih salonih stane 44€. Tangle teezer stane 12€, v salonih 20€. To so zgoraj naštete spletne strani - Lookfantastic, Beautybay, Feelunique, HqHair.

Upam, da sem vam uspela prihraniti kakšen evro, če se pa spomnim še kakšne trgovine, jo pa dopišem. Naj omenim še to, da od vseh svojih nešteto naročil nisem imela nikoli nobenih težav, zato naj vas ne bo strah. Vse plačujem preko paypala, saj je najbolj enostavno in varno.






You Might Also Like

13 comments

  1. Cene so res smešne, sploh nevem kako to, da ljudje kupujejo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Res super post :) Sem še jst zvedla za tri nove, ki jih nisem prej poznala, hvala!

    OdgovoriIzbriši
  3. Carina in davek sta odvisna od vrednosti nakupa s postnino vred- davek se placa nad 22€, carina pa nad 150€. Glede postnine najboljse, da hres kar na blagajno in racun, kjer ti jo sproti zracuna in ponudi razlicne opcije (hitra posta,navadna,itd).

    OdgovoriIzbriši
  4. Se vec taksnih objav! Katarina, superrrr:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Tale informacija o paletkah na Kitajskem mi je še kako prav prišla :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Živijo!

    Super objava in super blog! :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Odličen post, hvala!;)

    OdgovoriIzbriši
  8. Poštnina na All cosmetic wholesale je bolano draga :'( Jokam.....zelo

    OdgovoriIzbriši
  9. Kakšen pa je kaj čas čakanja na pošiljko, če naročiš preko feelunique-a? Kajti jaz čakam že 14 dni...

    OdgovoriIzbriši
  10. NYX naj bi bila cruelty free, a ker prodaja na Kitajsko, ni. Kitajska mora po zakonu testirat vso kozmetiko na živalih.

    OdgovoriIzbriši

Priljubljeno all time

Priljubljeno zadnjih 30 dni

Priljubljeno zadnji teden