BEAUTY: Kako popraviti poškodovane lase feat. L'Oreal Professionnell

junij 17, 2014

O tem, kako popraviti lase sem pred enim letom že pisala, ampak moram priznat, da se je moja rutina od takrat zelo spremenila in predvsem poenostavila. Zmnajšala šem število proizvodov za nego las. Zdi se mi, da je učinek pozitiven, saj imam precej manj obtežene lase, največ napredka pa vidim v tem, da so moja lasje daljši (ponavadi so se prej zlomili in sem imela ves čas isto dolžino).

Najprej kratek uvod o osnovni negi za ZELO poškodovane, izsušene, kemično in termično obdelane lase. Za tiste, ki se v tem opisu ne najdete tako nego odsvetujem, saj bi bila premočna in brez efekta.

Da bomo kar se da olepšali izgled naše slame :) potrebujemo 2 vrsti nege. Prvič, potrebujemo nego s keratinom, ki popravi las od znotraj, globinsko (to bom predstavila danes). Drugič, kot dopolnilo keratinski negi nujno potrebujemo dobro vlažilno masko, balzam in olje, da bojo naši lasje mehki.



Pri Lorealu so zelo prijazni in so mi poslali šampon in zaščitno kremo iz linije PRO - KERATIN REFILL. Izdelke sem dobila pred cca 2 meseci, ki sem jih testirala do danes.

Za nego&čiščenje las trenutno uporabljam: šampon, balzam/masko na cca 10dni, balzam, ki se ne izpira in olje. Lase si umivam na 2 dni, 1x tedensko uporabim še silver šampon.

Najprej šampon - namenjen je čiščenju in zaščiti močno poškodovanih las. Kar se tiče šampona moram priznat, da me ni ravno navdušil, kar se tiče mehkobe las, ampak res pa je, da mi do sedaj noben šampon ni pustil ravno svilnatih las (kar tudi ni namen šampona).  Zelo lepo se peni in se mi zdi, da super očisti lase (imam zelo umazane in mokre za ožet iz fitnesa). Šampona najverjetneje ponovni ne bi kupil - oprosti Loreal :(

Zdaj prihaja pa na vrsto še kerma za lase, ki je moj absolutni zmagovalec!!!! Gre za zaščitno kremo za lase, ki jo nanesemo pred sušenjem. Vsebuje keratin, ščiti pred zunanjimi vplivi in preprečuje lomljenje las. Na hitro me spominja na Kerastase Ciment Thermique.
Zakaj mi je bila krema tako zelo všeč?
Lasje so uporabi mehki in popoloma ravni, tako da si jih samo minimalno polikam. Če bi si znala sama narediti fen frizuro, mislim, da bi izgledalo še boljše. Lase lažje oblikujemo in pričeska je bolj obstojna - npr. jaz si vedno konice polikam navznoter. Las ne obteži, vendar moramo pazit, da ne nanesemo preveč - za mojo dolžino las (do prsi) je maximalna količina za velikost graha, ker lahko zmasti lase. Uporabljala sem jo v kombinaciji z Mythicoil oljem - 1x krema, 1x olje (nikoli oba hkrati).

Overall lahko rečem, da sem z rezultati zadovoljna, moji lasje se veliko manj lomijo in SO ZRASTLI!!! Tega sem najbolj vesela! Nekaj je sigurno na tem! Zdej točno kateri produkt izmed teh dveh mi je popravil lase ne morem vedeti, lahko pa rečem, da sem z rezultati zadovoljna.
Da dodam še to - oktobra 2012 mi je frizer dobesedno skuril (blanž) zgornjo plast las in pa frfru, tako, da sem bila zgoraj in spredaj praktično brez las (tisti, ki pa so ostali, so se mi pa zlomili).  Lasje so mi sčasoma zrastli, vendar največ do dolžine nosa, nato so se zlomili. Optimalno rast las sem opazila v tem času, ko sem uporabljala to nego za lase, moj frfru je zrastel čez dolžino brade!
Tudi moja frizerka je opazila!



You Might Also Like

13 comments

  1. Kje se pa da to pri nas kupiti? Še nisem zasledila nikjer :) hvala za odgovor

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pri nas ga dobiš v frizerskih salonih, kjer imajo izdelke Loreal. Lahko ga pa kupiš tudi preko interneta (lookfantastic, feelunique...)

      Izbriši
    2. Mi lahko napises kako tocno se rece tej zascitni kremi in temu olju za katera si napisala da si ju uporabljala 1x enega, drugic drugega in so ti zato lasje zrastli?

      Izbriši
    3. L'Oréal Professionnel Mythic Oil Mythic Oil olje za vse tipe las (Nourishing Oil) - prosim vtipkaj v google, poglej slike in mi odgovori, ali je to to olje o katerem pises da ne bom narocila napacnega!!!

      Izbriši
  2. Imam šampon, balzam in masko iz te linije. Sem pa jaz obratno od tebe, najbolj navdušena nad šamponom :) Je pa res odlična linija izdelkov za lase.

    OdgovoriIzbriši
  3. To zascitno kremo lahko nanesemo tudi na suhe lase kot zascito pred toploto preden jih polikamo ali obvezno samo na mokre? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. oprosti za pozen odgovor. O tem na navodilih nič ne piše, ampak glede na to, da je krema kar mastna, je jaz osebno ne bi nanašala na suhe lase :)

      Izbriši
  4. Imam v glavi da si o tem že pisala, vendar ne najdem objave. In sicer, ko si priporočila izdelek za zaščito las pred likanjem, me zanima, kateri izdelek je bil to? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hmm... to pa nevem če sem bila jaz, ker načeloma ne uporabljam zaščite pred likanjem (ups) :D

      Izbriši
    2. Aaaa moja napaka :P Sori :P

      Izbriši
  5. A bi lahko na kratko napisala rutino, ki jo uporabljaš z izdelki seveda. Sem namreč v fazi nakupa. Še uporabljaš od Redken Extreme Cat Treatment.

    OdgovoriIzbriši
  6. Zanima me tvoja rutina za nego las in ali še uporabljaš Redken Extreme Cat treatment?

    OdgovoriIzbriši
  7. A lahko napišeš rutino za nego las, katere izdelke uporabljaš? Ali še uporabljaš Redken extreme cat treatment? Hvala :)

    OdgovoriIzbriši

Priljubljeno all time

Priljubljeno zadnjih 30 dni

Priljubljeno zadnji teden