BEAUTY: Olival Pekmez (marmelada) - pospeševalec zagorelosti

julij 21, 2014

Z vsakim poletjem pride tudi moja obsedenost z zagorelostjo. Imam zelo svetlo polt in načeloma mi tudi temnejša polt čez leto ni najbolj všeč (mi niti ne paše na tako svetle lase), vendar poleti obožujem lepo, zagorelo telo. Kot sem že omenila, je moja naravna polet zelo svetla in občutljiva, zato me zelo hitro opeče, prav tako pa težje porjavim. Poizkusila sem že nešteto izdelkov za pospeševanje zagorelosti, vendar me noben ni tako navdušil kot ta. Kupila sem ga na akciji v drogeriji Tuš - cca 8 evrov, dobite ga pa tudi povsod na Hrvaškem, saj gre za hrvaški proizvod.



Gre za minimalrno toniran gel (marmelado), ki vsebuje različna naravna olja - oreh, korenje in kakavovo maslo. NE VSEBUJE ZAŠČITNEGA FAKTORJA (uva/uvb), zato se ga uporablja kot dopolnilo sončnim kremam. Sama ga uporabljam po 17.00 uri, ko sonce ni več tako močno ali pa kar čez kremo za sončenje.


Sama nisem mogla verjeti svojim očem. Že po prvem nanosu sem res močno porjavela, prav tako tudi moja mami. Efekt najlažje opišem s sliko (1 dan prej sem sicer že bila na morju, ampak je nemogoče, da bi bila od tega že tako rjava).

Izdelek me je popolnoma šokiral, zato ga priporočam vsem, ki želite intenzivno porjaveti. Poleg tega pa ga priporočam tudi kot nego za po sončenju, saj kožo res lepo navlaži in nahrani. Edini minus je ta, da je zelo masten, kar me zelo moti, sploh pa na plaži, ko se še dodatno potiš. To pa nekako prezrem, saj se itak kopaš v morju in se spere (čeprav piše, da je vodoodporen) Vonj ni nič kaj posebnega, sladek.


MOJA OCENA: 5/5

You Might Also Like

12 comments

  1. Hvala za tole objavo! Si bila na soncu tudi cez opoldne (nekje od 12.00 do 16.00) vem da brez te marmelade ? Takrat rado "zažge"? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hej, hvala! Sem bila ja, sicer vec ali manj v senci. Takrat sem bila namazana s SPF 30. Do 16h se ponavadi mazem s SPF 20-30, kasneje pa z oljem, ki ima SPF 10 in s to marmelado. Po obrazu pa vedno s SPF 30, tudi po 16h.

      Izbriši
  2. Hej:) mene pa zanima, ali ta marmelada pušča kakšne madeže na kopalkah/brisači? Hvala že vnaprej:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hej! Hm, jz nisem nič opazila, je pa res, da imam barvno brisačo, ne vem pa, kako bi blo, če bi imela belo oz. kej svetlega. :))

      Izbriši
  3. Hej! To bi jaz tudi rada poizkusila, sem tudi rahlo obsedena z zagorelo poltjo poleti (ups) :) A je zagorelost enakomerna? Pač s tem mislim, če bi lahko po uporabi postal "flekast"? Tega se najbolj bojim pri takšnih izdelkih.

    Crayons and Beads

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hej! Tud jz sm o tem že razmišljala, ampak do zdaj nisem čisto nič šekasta! :)

      Izbriši
  4. A je to obarvana krema, ali pac samo pospesi zagorelost?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je minimalno tonirana, primarno je pospeševalec zagorelosti (ni samoporjavitvena krema, če to misliš). lp :)

      Izbriši
    2. Gut :)
      Zdaj se odlocam med kakavovim maslom in to kremo! Ce katerega od njiju najdem tle v dalmaciji.... :D

      Izbriši
    3. Jaz sem uporabljala oba, osebno mi je bolj všeč tale marmelada in tud efekt je intenzivnejši (o kakavovem maslu sem tudi že pisala lansko leto).Pa tud mn je pocast vse skupi. Mislm, da povsod dobiš oba, marmelado v vsaki trgovini (jz sm jo vidla na Dugem otoku - Sali, kakavovo maslo pa imajo v lekarnah in v drogerijah, če jih imaš kje blizu (DM, Kozmo,..).

      Izbriši
  5. mene zanima kolk dougo jo moraš imeti na sebi da začne učinkovat pa če moraš bit nujno na soncu

    OdgovoriIzbriši
  6. kaj pa še se jst npr.vsedem ali pa uležem ali si potem mogoč flekast od tega pač da ni enakomerno

    OdgovoriIzbriši

Priljubljeno all time

Priljubljeno zadnjih 30 dni

Priljubljeno zadnji teden