FITNES: Motivacija

avgust 03, 2014

Zdi se mi, da je za na fitnes treba imet največ motivacije. Meni ni noben problem it na 1 uro vodene vadbe, kjer me vsako sekundo motivira in preganja inštruktor, za na fitnes je pa malce drugačna zgodba - zato sem tudi v 3 letih članstva v Sokol Vič centru prvič šla na fitnes šele lansko leto (sepravi po 2 letih). Bila sem navelična, predvsem pa razočarana nad tem, da sem cca 6-7x hodila na vodene vadbe, rezultatov pa praktično ni bilo. Priznati moram, da mi je bila res muka iti na fitnes, sploh na začetku, ko nisem imela pojma kaj naj tam sploh počnem in kako.


Začetek je najtežji, ko še niso vidi rezultati, zato se je treba takrat enostavno prisiliti in pač iti. Povrh vsega, imaš pa še musklfibr prvi teden. Ampak, za lepoto je treba potrpet, tako, da če je vaša želja po preoblikovanju res velika, vam to ne bi smelo predstavljati problema, saj je fitnes (vsaj na začetku) le sredstvo za dosego nekega cilja. Jaz sem si tako močno želela, da sem si cel dan zoorganizirala okoli fitnesa in to vse skupaj vzela kot nekakšno službo, v katero pač moraš iti. Za piko na i, je pa na fitnesu večina v dobri formi in če sami nismo, je še tok težje. Pri motivaciji mi je zelo pomagal nakup novih športnih oblačil in pa fitnes superg, saj sem komaj čakala, da jih oblečem. Moji najljubši znamki sta Nike in pa Under Armour, pa tudi v HM se najde kaj lepega. Predvsem pa je pomembno, da so obleke komot in da nas ne motijo pri vadbi. Zelo pomemben pa je tudi trening, to, da ni dolgočasen (beri: da obstaja še kaj drugega kot trenažerji). Trenažerjev res ne maram, prvič, ker mi je vadba dolgočasna in pa drugič, ker ne uporabljamo celega telesa. Trudim sem čim več vaj delati z olimpijsko palico in utežmi, dumbelli in lastno težo. Manjšino opravim na trenažerjih. Za dnevno dozo motivacije sledim večim ''fit'' instagram profilom, saj me slikce lepih ženskih teles zelo motivirajo in mi pomagajo preživeti dan brez sladkarij. Sama imam predvsem težave s prehrano, na trening grem vedno rada in se ga veselim. Največ motivacije pa prinesejo rezultati. Ko vidite, kako se je obrestoval vaš trud, postane kot nekakšna obsesija z ornk inekcijo motivacije. Rezultati me res motivirajo vsak trenutek in me držijo pokonci, ko imam slab dan. Misel na to, kaj sem že vse dosega in kaj še bom je res neprecenljiva in me dvigne vsak dan. When you see results it becomes an addiction.
Najpomembnejše pa še za na konec. Najnajnajveč motivacije pa seveda izvira iz bližnjih in iz oseb, ki jih spoznamo na fitnesu. Lepa beseda, pohvala, kompliment res polepšajo dan in pomagajo pri vsem tem procesu.

You Might Also Like

5 comments

  1. Hej, ze nekaj casa spremljam tvoj blog in sem zelo navdusena :) vse cestitke, le tako naprej...
    Mogoce ta vprasanje lih ne spada pod tole temo ampak me vseeno zanima katero barvo las uporabljas? Zasledila sem da si napisala da uporabljas 901s od loreala. Ta tej sliki imas zelo lepo barvo. Sama imam rdec pigment in se kar tezko znebim rumeno-oranznih tonov :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hej! Ja res je, vcasih sem se barvala z majiblonde, ampak nisem bila zadovoljna, sploh kar se tice nevtraliziranja rumene. V 99% se barvam pri frizerju (uporabi Revlonissimo barve), ce pa se barvam doma (imam minimalno narastka), pa se pobarvam s Subrino 80/80 - samo to res 1x na leto poleti. Hvala ti za kompliment, je res lepo slisat kej tazga! Me veseli, da ti je vsec!

      Izbriši
  2. Kam pa hodis k frizerju? Sama sem dala ze kar nekaj frizerjev cez in nisem bila zadovoljna :( drugace pa hvala za odgovor in upam da bomo se dolgo lahko spremljali tvoj blog :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Enaka zgodba je pri meni, bila sem skoraj povsod, trenutno pa hodim v frizerski salon tam pod akradami pri Šubičevi gimnaziji (CAT - barva me frizerka Mojca). Je pa povsod ista zgodba - barva 12% + pramena, zdej pa samo gledam na to, kdo mi čim manj uniči lase. :)

      Izbriši
  3. Hej Katarina! Tvoj blog spremljam že nekaj časa in morem reči, da se mi zdi SUPER, da blogaš tudi o fitnesu in prehrani, saj kaj "pametnega" redko vidim pri drugih blogerkah. in seveda si mi v motivacijo ;) Imam par vprašanj... Kje kupuješ quest bar ploščice? :)
    In zanima me še, kolikokrat na teden se pregrešiš in s čem..?
    Kaj meniš, koliko "škodi" temna čokolada za nabiranje "air-bagov" okoli trebuha? Hehe..Ok, malo heca.. Recimo sama vidim, da sem kar zasvojena s sladkorjem in se ga poskušam odvaditi, oziroma čim bolj zmanjšati vnos. En čas mi je kar uspevalo, en mesec.. potem pa ko spet začnem jesti sladko,nisem mirna, če ne pojem vsaki dan nekaj (itak je to vse v glavi, se zavedam). Koliko misliš škodi temna čokolada? (recimo kar 85%). Kjer je recimo na 100 g čokolade15g sladkorja, ampak vseeno 50g maščob in zato dosti kalorij. Nimam občutka koliko to redi. Po kalorijah itak ampak te maščobe pa naj ne bi bile tako škodljive. Torej, seveda hočem opustit sladkarije totalno, upam da mi uspe. Drugače pa se probam čimbolj izognit belemu kruhu in jem recimo ovsene kosmiče z banano za zajtrk (jih kar skuham v vodi, ali pa kakšnega temnega.
    In še eno vprašanje.. :) Kakšno je tvoje mnenje o mleku? Glede uživanja nasploh in glede tega, koliko redi. Ker tu sem tudi v dilemi. Nima dosti kalorij, ampak imam občutek da zna kar rediti, sploh, če ga uživaš zvečer.

    OdgovoriIzbriši

Priljubljeno all time

Priljubljeno zadnjih 30 dni

Priljubljeno zadnji teden