Dnevnik hujšanja #1

maj 26, 2015

Danes bom pisala o tem kaj se je zadnje čase dogajalo z mano. Torej, če gremo točno eno leto nazaj, sem tak čas imela približno 53kg. Bila sem zelo srečna, ampak me je motilo, ker nisem imela nič mišične mase, zato sem septembra začela s pridobivanjem na mišični masi (isti trening, vendar povečan vnos kalorij). Vse lepo in prav, dokler se niso zgodile določene stvari, ki so mi obrnile življenje na glavo. Decembra sem tudi prenehala z jemanjem kontracepcijskih tablet (po 6 letih neprekinjenega jemanja), za kar krivim za vse pridobljene kilograme (in pa stresni hormon kortizol). Zdi se mi, da sem dobesedno vzhajala, sicer sem trenerala vsak dan, tako, da sem v tem času (hvalabogu) dobila tudi mišično maso, pa vseeno. Da o mozoljih ne govorim - po hrbtu, prsih, vratu in čelu. Long story short - v cca 3 mesecih sem dobila 10kg, tako, da sem bila februarja spet na svoji maksimalni teži - 63kg. Jupi!!


Bila sem nezadovoljna s sabo, niti ne toliko s telesom, kakor s svojim obrazom. Nasploh imam bolj okrogel obraz, ampak takrat sem bila kot balon. Plus, vsi so mi govorili, da sem se zredila, kar me je, priznam prizadelo. Zelo. Še toliko bolj, ker sem res vsak dan trenirala kot žival + pazila na prehrano. Odločila sem se,da začnem s hujšanjem, ampak nikakor, nikakor nisem našla motivacije :(. Najprej sem začela s cikliranjem OH, neuspešno, nato sem probala s ketonsko, ampak problem je bil v tem, da sem se prevečkrat pregrešila.

Bila se zelo potrta, zaprla sem se vase, niti nisem hodila ven, najhujše pa je bilo, da ko sem se pogledala v ogledalo, mi je šlo na jok & bruhanje, kaj sem naredila iz sebe, pa tako lepo suha sem že bila. To je tudi razlog za moje redno neobjavljanje na blogu in umik od socialnih omrežij.

3 tedne nazaj pa sem se odločila, da se vzamem v roke in začnem z dieto, ter povečam kardio. Do danes se držim diete do potaknosti in se lahko pohvalim, da sem iz 63kg danes zjutraj na tešče imela 56kg. Sem presrečna, nasploh imam več motivacije za vse (tudi za učenje, kar je super).Before fotke žal nimam, ker se nisem želela slikati.
Hvala vsem za lepe komentarje, ki jih dobim pod objavami, ne predstavlajte si, koliko mi pomeni!

You Might Also Like

33 comments

  1. Sva na istem, tudi jaz sem prenehala s kontracepcijskimi in sem obupna zaradi mozolje in teze :/ Dala si mi motivacijo :) Kaksna pa je bila dieta oziroma jo se imas? Ker to je veliko kilogramov v tako kratkem casu, zato me zanima, ker jaz bi tudi rada par kilc izgubila. Na fitnes pa itak ze hodim :) Lepo bodi lepoticka ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bom vse napisala v naslednji objavi, večinoma pa zelenjava in meso (beljakovinska) - ni lih najbolj zdrava dieta, ampak sm se odločla za bolj radikalen pristop, ker nisem mogla več zdržat :) Poročaj kako bo šlo! Vso srečo ti želim!

      Izbriši
  2. Ne se sekirat...vedno si bila lepa prej in potem!

    OdgovoriIzbriši
  3. kako pa se sedaj spopadaš z mozolji, si ponovno na tabletkah? sama ne jemljem tabletk, ker mi jih je zdravnica lani odsvetovala :( ampak imam tudi jaz mozolje po prsih in hrbtu in se jih sploh ne morem znebit! resno razmišljam o nakupu johnny organic pilinga ampak nevem ali 100% zaupam da je ta piling tako zelo učinkovit... :) upam da mi boš znala svetovati
    lepo bodi, in ostani carica še naprej! ;) <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne nisem ponovno na tabletah, mozolji so pa izginili, ker so hormonskega vzroka ti nič ne bo pomagalo (kot je meni ginekologinja rekla), zato nisem ničesar uporabljala, samo 2x na dan sem si umivala obraz z gelom za čiščenje, to je pa to :)

      Izbriši
  4. Joj jaz sem tudi dobila ful mozoljev po prenehanju kontracepcisjkih, sicer šele eno leto po prenehanju, ampak ne najdem drugega vzroka od tega...

    OdgovoriIzbriši
  5. Katarina, sploh se ne smeš sekirat... Vsi imamo kdaj težke situacije, ki nas vržejo iz nekega ritma... Jaz na primer ko sem se preselila iz SLO, sem pridobila 3 kg - 53 g. Videlo se mi je že nekaj, ampak morala sem poskusit novo kulinariko, in vstopila sem čisto v nov življenjski ritem (: Zdaj pa sem na 46 kg in me počasi že kar malo skrbi... Ker imam eno stresno obdobje in mislim, da mi to vpliva na to da zgubljam kilograme, čeprav jem normalno.. Prav tako ne morem trenirat in plesat (kar mi pomeni največ), zaradi zdravstvenih težav, tako da... Vesela bodi, kje si, ker si z razlogom tukaj, samo zastavi si cilj in ponosno k cilju. Lepa si pa v vsakem primeru, ker se lepota meri naznotraj, tisto zunaj je samo fasada...
    Veliko uspehov in te spremljam (:

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala za kompliment! Res je, da se lepota meri od znotraj, ampak, če si od zunaj nisi všeč, potem si tudi navznotraj ne moreš biti. Sama se veliko boljše počutim s kakšnim kg manj, sem veliko bolj samozavestna in polna energije.Medtem ko, če si navzven nisem všeč, sem kar doma med 4 stenami :P Res hvala!

      Izbriši
  6. Najbolj je pomembno, kako se ti počutiš in si zadovoljna sama s sabo, tako da delaj na svojih ciljih, but I'm gonna say it anyway - men si čist huda tud zdej, na slikah niti nisem opazila, da bi bila kaj bolj 'chubby' v obraz :) me pa zanima, kako se soočaš z mozolji po telesu, ker imam jaz tudi ta problem.. Zdaj probavam jest čim manj mlečnih izdelkov, tako da bomo videli, čeprav dvomim, da bo kaj pomagalo, ker sem vmes imela obdobje, ko so se spucali pa sem jih spet nazaj dobila, ampak nisem nič manj mlečnih zadev jedla...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mozolji so bili hormosnkega vzroka, zato tu nisem mogla nič (vsaj tako mi je ginekologinja rekla), so zginl v celoti sami od sebe :) Hvala **

      Izbriši
  7. Ful si pridna :) Jaz tudi razmišljam da kmalu neham, amapk kar naprej grešim in bi rada prej zrihtala prehrano. You go girl, super si!

    OdgovoriIzbriši
  8. Hej, ne se preveč sekirat s kilogrami, ker to res ni prevelika teža sploh, če so prisotne mišice, ker preveč suh tudi ni lepo videti. Sama imam namreč probleme s tem, da sem shujšala kar hitro na 50 kg in sedaj se pa ne morem zrediti in ne zgleda preveč lepo, ker nimam mišične mase.
    Lepo bi te pa prosila objavo o tem kako si se rešila mozoljev, ker jaz imela kar probleme z aknami, nočejo in nočejo izginit :/

    Lepo bodi

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidim, da vse zanimajo mozoljčki, tako, da bom objavo posvetila samo tej temi :)

      Izbriši
  9. Lahko prosim poveš kateri čistilni gel si uporabljala za pomoč pri mozoljih? Ti je mogoče tudi kakšna krema pomagala?
    Hvala

    OdgovoriIzbriši
  10. 7 kg v treh tednih je impresivno, čestitke!!! jaz lahko kaj takega samo sanjam :(
    drugače pa za vse punce, ki sprašujejo s čim odpravit mozolje.... meni je uspelo s Himalaya herbals face wash čistilnim gelom za normal to oily skin, ne se ustrašit zelene tekočine. Celo življenje sem imela akne in mozolje, hodila h kozmetičarki vsak mesec in testirala vse od cenejših do lekarniških izdelkov, imela sem tudi predpisan skinoren, nič pomagalo. zadnje pol leta zjutraj in zvečer uporabljam ta gel in se mi zdi super, o mozoljih ne duha ne sluha, mogoče se najde kakšen v tistem času v mesecu, drugače pa nič. pa še poceni je, okoli 3 evre se mi zdi, ima se ga pa za kar dolgo.

    OdgovoriIzbriši
  11. Hej,
    mene pa zanima, koliko si visoka? (me zanima zaradi kg:)) In pa:
    -za koliko kcal si na tej dieti znižala dnevni vnos (verjetno kar precej?) in tudi na splošno me zanima, kakšen je tvoj dnevni vnos (kadar nisi na dieti)?
    Hvala in lp!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hej :) Visoka sem 169cm. Vse stvari (hrana, trening) bom podrobno napisala v naslednjih objavah!

      Izbriši
    2. kaaaj, pol si dost visoka :D A nebi bilo čist ok, če bi pri svoji višini imela 59kg? :)

      Izbriši
    3. Ok, super, ker me res zanima. :) Lp

      Izbriši
  12. Wow! Cestitke! Lepo, da si spet srecna v svojem telesu:) a si ob zacetku jemanja tabletk (se pravi par let nazaj) tudi pridobila na tezi?
    Kaj pa sedaj, ko si na tej beljakovinski dieti - te kdaj zagrabi zelja po cem sladkem? Jaz ne vem, kako naj se tega odvadim.. ful se trudim, ampak po kakem tednu ne zdrzim, da ne bi pojedla kaksen koscek (ali tablico) cokolade:/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hej, hvala!
      Glede začetka jemanja tabletk, iskreno povedano, ne vem, ker sem bila takrat stara 17? 18? in še nisem bila v vsem tem fitnesu&zadevah. Hudo drastično ni bilo, ker bi si najverjetneje zapomnila. Nasploh se mi zdi, da ni bilo nobenih stranskih učinkov :)

      Izbriši
  13. Meni se zdi pohvalno predvsem to, da si tako iskrena glede vsega. Bravo! In keep up the good work! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O, hvala, to pa vedno in se trudim :) Si mi polepšala dan s tem komentarjem ;)

      Izbriši
  14. Pozabila sem vprašati, kako pa izgleda tvoj trening - uteži in verjetni si dodala tudi cardio? Če ja, koliko pa? Lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bom vse naknadno objavla, trening je pa isti (če pogledaš prejšnje objave), iste vaje, vse, dodala sem kardio in hiit :)

      Izbriši
  15. Super si. Ampak itak ti lepi komentarji nič ne pomagajo, dokler sama ne prideš do tega a ne? Upam, da ti je sedaj bolje v svoji kozi. Samo glavo gor in naprej. V zivljenju je veliko vzponov in padcev, treba se je utrdit. :) Mi je pa fajn, da bos spet bolj aktivno pisala blog. Mi je vedno zanimivo prebrati kaksne recepte ipd.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Dokler si sam nisi všeč, ne pomaga, če ti cel svet reče, da si miss sveta.. vsaj pri meni je tako. Veseliš se receptov?! Joj, jz sm pa mislila, da gre to vsem na živce in da ne marate receptov :P Mam v mislih beljakovinski kruh, low rab maffine.. :D

      Izbriši
  16. Komaj čakam naslednjo objavo!
    Si prava inspiracija!
    Bravoooo!

    OdgovoriIzbriši
  17. Sicer moski težko komentiramo zenske probleme s telesno tezo pa vseeno je kar bizarno prebrat kako osebo porine v depresijo ze povsem obicajna telesna teza in trije mazolcki. Ce bi zenske cas ki ga posvetite hujsanju posvetile svoji osebni in duhovni rasti bi imele ravnotako pravo energijo in pa predvsem tezo. Se "lazji" nacin postat kot drevo zivljenja je pa tko da se zakadis aktivno v visokogorje.

    Pa srecno Kekec :-)

    OdgovoriIzbriši
  18. Sicer te ne poznam, mi je pa mal gadno, da tko mladi ljudje padajo v depresijo zaradi takih stvari. Ki mimogrede za doticnega posameznika so tezave, veprav povsem zivljenske. No, kakor sem vidu po slikah, si cist suprr lusna punca s lepo postavo, ki odlicno poudari tvoj sportni nacin zivljenja, hkrati pa ohranja zenskost 😊. Zelim ti cim vec zeljenih rezultatov in pa brez depresij, druzi se s prijatelji in uzivaj lepo zivljenje

    OdgovoriIzbriši
  19. Živjo Katarina :) Tudi sama sem se več časa spopadala z odvečno težo, bila nesrečna, se težko pogledala v ogledalo... Spremenila sem prehrano, začela "migat" in to je sedaj način življenja. Zato vem, da je pot do želene postave zelo zelo težka. Ampak če si nekaj močno želiš, ti tudi uspe - saj vidiš sama :) Želim ti veliko sreče in uspehov še naprej in pošiljam en koš pozitive :)

    OdgovoriIzbriši
  20. Jaz imam enake probleme s tem okroglim obrazom. Imela sem že 40 kg, obraz pa še vedno ko polna luna :/
    Postavo imaš pa zdaj super! :) kako pa se zdaj prehranjuješ, če lahko vprašam? posebna dieta?

    OdgovoriIzbriši

Priljubljeno all time

Priljubljeno zadnjih 30 dni

Priljubljeno zadnji teden