Kako do lepe porjavele kože?

julij 23, 2013

Čeprav imam zelo svetlo polt (MAC NC15 ali Bourjois 51) poleti kar lepo porjavim odkar uporabljam Collistar sončno linijo in pa kakavovo maslo, predvsem pa nisem nikoli opečena, kot sem bila včasih. Res pa je tudi, da sem veliko na morju (lahko bi rekli da kar dober mesec, če ne več) in da sem ves čas na soncu, saj je sence na čolnu zelo malo. Priznam pa tudi, da se kdaj pa kdaj tudi posončim (zavedam se, da je to nevarno).




 Za zaščito pred soncem uporabljam Collistar sprej SPF 20, kremo SPF 30 in pa mleko SPF 15. Vsi izdelki vsebujejo unipertan, ki pospešuje zagorelost in poveča proizvodnjo melanina. Vsi ščititjo pred UVA in UVB žarki, mleko v spreju pa poleg tega ščiti še pred infrardečimi žarki, ozonom in prostimi radikali.

Na začetku počitnic, ko sem še bela kot jogurt in v času ''najnevarnejših ur'' - med 11h in 15h uporabljam kremo z najvišjim faktorjem - SPF 30. Uporabljam jo tudi na obrazu in mi ne maši por (nisem najbolj kredibilna glede tega, ker meni praktično nič ne maši por).
Sprej SPF 20 uporabljam, ko že imam nekaj barve - naprimer 4. dan počitnic in ob nanosu dobesedno vidim, kako hitreje dobivam barvo. Sprej prši pod vsakim kotom, zato se lahko brez problema namažem sama. Ni masten, nenormalno lepo diši še cel dan in neguje kožo. Je moj najljubši izdelek za sončenje in brez njega ne grem na morje (v sezoni porabim 2-3 embalaže).
Mleko v spreju SPF15 uporabljam v popoldanskih urah po obrazu in telesu. Moti me to, da je malce lepljiv in masten, kar za na čoln ni najboljše, ker drsi.
Vsi trije izdelki so vodoodporni, cena v Muellerju je med 25-30 evri, v outletih Palmanova in Veneto pa 21 evrov.


Med sončenjem in po nanosu izdelkov z SPF uporabljam še organsko, hladno stiskano kakavovo maslo. Vedno sem iskala izdelke za sončenje, ki naj bi pospeševali zagorelost in večina jih je vsebovala kakavovo maslo (seveda le v sledovih), zato sem se odločila, da bom poizkusila rajši kar 100%-ega. Je trd in v koščkih, vedar se takoj ob stiku s kožo začne topiti. Ali porjavim zaradi kakavovega masla ali Collistarjevih izdelkov ne morem točno odgovoriti, 100% pa je res, da je kakavovo maslo zelo hranljivo in mojo kožo res dobro nahrani, jo naredi mehko. Uporabljam ga tudi na obrazu (potapkam kar ostane na rokah), venadr bi ga tistim z mastno kožo odsvetovala, ker naj bi znal mašiti pore.


Veliko pozornosti namenim koži tudi po sončenju. Vsak večer se namažem s Collistar losjonom za po sončenju, ki kožo navalaži, pomiri in podaljšuje zagorelost. Všeč mi je ker se ne lepi in lepo diši. 
Za nego obraza sem si kupila Dior Bronze Repairing Moisturizer, ki pa nima efekta in za piko na i še smrdi po alkoholu in ga zato ne uporabljam.
Za lep lesk nog zvečer nanesem Dior Bronze Gelee de Monoi. Obeh Diorjevih izdelkov ne bi ponovno kupila.
V primeru opeklin ali dodatnega vlaženja kože uporabljam še Fruit of The Earth gel 100% Aloe Vera, ki nesme manjkati na morju.








You Might Also Like

5 comments

  1. No jaz sem eden izmed tistih ljudi, ki so popolnoma brez pigmenta. Sicer se mažem s kremami, ampak barve nimamo nikoli. Samoporjavitvene zadeve so mi pa kul od Collistarja in St.Tropez.

    OdgovoriIzbriši
  2. Kakavovo maslo je res top, po njem dobim najlepši ten, pa še diši za znoret :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. No, pol je pa že neki na tem :) jooj, mene pa edino vonj moti, mi mal smrdi hehe

      Izbriši
  3. Kje pa kupuješ kakavovo maslo?

    OdgovoriIzbriši

Priljubljeno all time

Priljubljeno zadnjih 30 dni

Priljubljeno zadnji teden