Moji najljubši izdelki za nego telesa

september 27, 2013



Kot na obrazu je moja koža suha tudi na telesu, vendar mi to predstavlja malce večji problem, saj ne prenesem mastnega, lepljivega sloja na koži, zato sem ves čas na lovu za izdelki, ki kožo navlažijo, poleg tega pa se hitro vpijejo. Priznati vam moram, da sem glede nege telesa zelo zelo lena, predvsem za to, ker se mi ne da čakat, da se vsi te produkti vpijejo v mojo kožo. Občutek, ko si lepljiv in ko se nate lima prah in vsa ta ''nevidna'' nesnaga me ubija. Tako je, če si ''germofob'' :).

Najpomembnejši kriterij pri gelih za tuširanje je zame vonj. Če mi izdelek diši, pa čeporav ima koži neprijazne sestavine, kot naprimer SLS, se mu ne mislim odpovedati. Trenutno je moj najbolj dišeči gel za tuširanje L'Occitanov gel z vonjem Čudovitih cvetov. Kot ''drugstore'' različice so mi všeč Subrinini geli za tuširanje, ki zelo lepo dišijo (sploh Cherry Blossom) in vonj je zelo obstojen, ter Dove geli za tuširanje. Kadar je moja koža zelo suha pa uporabljam L'Occitanovo mandljevo olje za tuširanje.

Losjoni/geli za tuširanje so trenutno v razcevtu. Ideja se mi zdi odlična, vendar še nisem našla pravega izdelka. Nivein In-Shower losjon me je močno razočaral, zaradi filma, ki mi ga je pustil na koži (oceno tega izdelka si lahko prebereš tukaj). Nedavno sem odkrila Fa-jev Shower+Lotion Avocado, ki mi je zelo všeč, kožo nežno nahrani (okej, lahko bi bil malce bolj negovalen) ampak ne pusti pa čisto nič mastnega filma.

Največja muka je losjon za telo. Meni odgovarja samo in izključno eden in to je Avon Naturals Body Lotion - Cherry blossom. Sestavinsko mislim, da ni ravno za prehvalit, ampak, če mi izdelek odgovarja, mi je za to čisto vseeno. Losjon se hitro vpije, na koži ne pusti NIČ, poleg tega pa sanjsko diši. Za intenzivnejši vonj se včasih pošpricam še s sprejom iz iste kolekcije. Poleti služi tudi kot odlična osvežitev.

Olj za telo načeloma ne uporabljam, ker mi že ime povzroča preglavice. Olje - telo - masten si po celem telesu - nočna mora. Depilacijo telesa si naredim sama doma, zadnjič pa sem imela težave z odstranjevanjem voska, saj mi je zmanjkalo mojega oljčka, zato sem prijateljico (ki se tudi depilira doma) vprašala s čim si odstranjuje vosek in predlagala mi je Body&Soul Wellnes Massage&Körperöl (Müellerjeva znamka). Okej, to je pa dobesedno čudež v mali flaški. Ne samo da odlično odstrani ostanke voska, takoj se vpije v kožo, ne pušča mastnega filma in zelo lepo diši (moj je z vonjem jasmina in belega čaja). Za cherry on the top pa vsebuje sama naravna olja!! Kaj še hočeš boljšega? Aja, cena pa je okoli 3,45€.

Če katera od vas pozna kakšne izdelke za nego telesa, ki ne puščajo mastnega filma in so nekako cenovno prijazni študentski denarnici, naj mi to prosim zapiše spodaj v komentar!




You Might Also Like

5 comments

  1. Haha, cenovno prijazni studentski denarnici :-) sem s enasmejala k vidm da mas doma pou milerja oz spletnih drogerij, ni misleno v slabem smislu :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Body&Soul Wellnes Massage&Körperöl je dbest. Obstaja še olje grenivke in vonj bergamotke, ki ravno tako naredi kožo mehko in gladko.

    OdgovoriIzbriši
  3. Tole olje pa mora božansko dišati, definitivno ga bom sprobala :)

    OdgovoriIzbriši

Priljubljeno all time

Priljubljeno zadnjih 30 dni

Priljubljeno zadnji teden