BEAUTY: Kaj nanesti pred podlago?

februar 09, 2014

Da bo naša podlaga izgledala kar se da dobro in naravno, mora štimati vse in vedno se vse začne pri temeljih, tako, da bom danes govorila o tem, kaj vse je treba narediti pred nanosom podlage in kateri izdelki meni za ta namen odgovarjajo.

Prva in zelo pomembna stvar je higiena, najprej si dobro umijemo roke in obraz, ker ne želimo, da bi nam umazanija na rokah povzročila probleme s kožo, ane? Za umivanje obraza priporočam bolj nežen cleanser, da nam ne razdraži kože in da ne postane rdeča. V takem primeru, bi tudi s podlago izgledali rdeči. Iz istega razloga odsvetujem piling, ki ga sama rajši naredim zvečer pred spanjem.
Druga stvar je tonik, za tiste s suho kožo, naj bo za pomiritev kože, za tiste z mastno pa matirni, da bo ostranil sijaj.

Najpomembnejši pa je nanos kreme, zato tega ne smemo izpustiti. Za tiste s suho kožo je pomembno zato, da je koža čez cel dan lepo navlažena in da ni izsušena - ko imamo podlago, to izgleda, kot da bi imeli luske in koža se lupi. Za dodatno nego svetujem še nanos seruma in pa kreme za okoli oči. Če pa imamo mastno kožo, moramo kremo nanesti zato, da prepreči proizvajanje odvečnega olja in da lepo matira, sicer se preveč svetimo in izgleda, kot, da bi se naša podlaga topila. Po nanosu kreme priporočam še nanos primerja, za boljšo obstojnost podlage.

Sama si obraz vedno umijem z nežnim cleaserjem - npr. Vichy Essentielles ali pa Nuxov z damaščansko vrtnico, nato uporabim tonik - Lush Eau Roma ali La Roche Posay Serozinc. Ker je moja koža zelo suha pred kremo vedno nanesem še serum - trenutno je moj najljubši Melvitin Eau Extraordinaire pomarančni cvet, cenejša alternativa pa DM Balea Aqua serum.
Nato sledi nanos kreme in pa primerja (občasno, če vem, da bom naličena 8ur+).

Kreme, ki jih priporočam (suh tip kože):

  • Vichy Essentielles vlažilna emulzija
  • Olay 7 in 1 total effects (plus je, da vsebuje SPF 15, ki ščiti nano kožo pred UV žarki)
  • La Roche Posay Toleraine Ultra (v tubi)
  • Bebe Day&Night cream Relaxing care
  • La Roche Posay Cicaplast (deluje tudi kot odličen primer)
Za masten tip kože nažalost ne morem priporoči nobene kreme, saj nisem še nobene poizkusila. Po tujih blogih sem prebrala, da za mastno kožo zelo hvalijo Clinique Dramatically Different Moisturizer in pa Too Faced Shadow Insurance primer.

Če veste za kakšno dobro kremo oz jo ve same uporabljate, mi to prosim napišite spodaj v komentar!

You Might Also Like

4 comments

  1. Za suho pa tudi za mešano kožo je odlična Clinique moisture surge intense. Tudi ocene ima odlične. Sama imam mešano kožo, pozimi pa večkrat suho in mi je super za vse letne čase.Tekstura kreme in kako se obnese kot podlaga za puder je res odlična!
    Me pa zdaj mika tudi tale, ki si jo ti napisala Clinique Dramatically Different Moisturizer. Drugače pa super objava!

    Lp, Neja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Žal ti za Dramatically Different Moisturizer ne znam povedat kakšen je, ker ga še nisem sprobala. Ga ima pa vsaka na youtube, ki ima bolj mastno/mešano kožo in ga res ful hvalijo. Je pa cenovno kr neugoden (cca 50e, kokr sm nazadnje videla v Mullerju). Hvala za namig - Clinique moisture surge intense, sem mal pogledala in je zgleda kr HG za suho kožo!

      Izbriši
    2. Aja, ali mogoče veš kako diši ta surge intense?

      Izbriši
    3. Surge intense je brez parfuma, ampak ni nič čuden vonj, tako kot pri katerih drugih izdelkih brez vonja. Meni so na sploh super izdelki brez vonja zato mi je to res dobra krema. Cena pa tudi pri tej ni ugodna, se pa najde kje na internetu tudi malo ceneje. V millerju okoli 55€.

      Lp, Neja

      Izbriši

Priljubljeno all time

Priljubljeno zadnjih 30 dni

Priljubljeno zadnji teden