FITNES: Never skip leg day #1

avgust 09, 2014

I NEVER skip leg day, hehe :) - to bo moja mini serija predstavitev vaj, ki jih delam za noge in rit. Moj trening je sestavljen (push - pull) tako, da vsakič treniram tudi noge, kar mi je zelo všeč. Današnja vaja spada v pull dan, z njo pa pretežno stimuliramo zadnji del nog - zadnjo stegensko mišico (nožni biceps, hamstrings) in rit (gluteus). Lahko jo izvajamo z ročkami ali pa s palico, meni osebno je bolj všeč s palico, saj imam v tem primeru boljši kontakt z mišico (to je zelo individualno). Jaz delam na oba načina, enkrat z ročkami, enkrat s palico, po želji. Bom poslikala tudi izvedbo s palico. Ta vaja se imenuje Stiff - Leg Deadlift with Dumbbells - pogooglite za pravilno izvedbo.





V nedeljo grem končno na morje in s sabo imam računalnik za bloganje, ter veliko slik na zalogi za nove objave! Zamenjala pa bom tudi slikco v naslovnici bloga, upam, da vam bo všeč! Imam pa še eno prošnjo - ali naj ohranim ime bloga The Beauty Law.com ali naj ga preimenujem v by: Katarina.com?


You Might Also Like

12 comments

  1. Ce prav razumem je to samo ena izmed vaj, ki jih delas ko imas "leg day", ane? :) Pa na slikah delas z rockami, ne s palico? Al sem zamesala vse:D
    sicer mi je the beauty law vsec, je pa res da se te najbrz lazje njde pod "katarina", ce ze kdo googla:) Najbrz bos pa v nadaljne se naprej pisala o vsem, ne le o fitnesu? :)
    Kakorkoli ze, super ti gre od rok!;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, to je samo ena izmed vaj za noge, ki jih imam na dan pull treninga (zadnje stegenske, hrbet, biceps). Ta vaja je z ročkami (dumbelli), lahko pa jo izvajaš tudi z olimpijsko palico, kar je men bolj všeč, ampak delam obe ;) Kar se imena tiče, morm priznat, da mi je pri drugih blogerkah veliko bolj všeč, da imajo samo svoje ime, kot razne beuty cupckae bloge..itd :D Je pa res, da ste mi vsi svetovali, naj ohranim to ime, tako, da RES ne vem, kaj nej naredim. Pisala bom o vsem, nebo več samo beaty related, kot je bilo prej. :))

      Izbriši
  2. Iskreno povedano so mi tvoje objave super,ideja o prenovi videza bloga tudi,predlog za novo ime pa ne..bolje se mi zdi da bi dodelal zdajsnji naslov,na misel mi je prislo the beauty Bodylicious Law blog pri cemer beseda beauty v manjsem in precrtanem fontu. Predlog sem morala deliti ker tudi ti iskreno delis nasvete z nami :)
    s*

    OdgovoriIzbriši
  3. Beauty law je boljsi

    OdgovoriIzbriši
  4. Jaz se tudi pridružujem četici pohval glede bloga... zelo rada berem tvoje objave, ko imam na izbiro več novih postov vedno najprej kliknem tebe :) me pa nekaj zanima...koliko časa že hodiš na fitnes? nikjer nisem zasledila točnega obdobja, pa me zelo zanima... kar se pa imena tiče, meni bi bilo bolj všeč katarina, vendar te bom brala neglede ne to, kakšno ime imaš :) Lep pozdrav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala za tole kar si napisala, si mi polepšala dan takoj, ko sem prebrala tvoj komentar (oprosti, ker ti šele zdaj odpisujem). Koliko časa hodim na fitnes - 4. leto, od tega sem 3 leta obiskovala večinoma samo vodene vadbe, takoj da štej dobro leto in pol :)

      Izbriši
  5. Tudi mene zanima koliko časa že hodiš na fitnes? :) in vse pohvale za trud in doseženo postavo, top res :) Zelo mi je všeč ime tvojega bloga zato bi ga jaz ohranila, če pa si ga želiš spremeniti pa to naredi neglede na komentarje :) blog bomo brali še naprej neglede na ime :) super si in se že veselim novih objav :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na fitnes hodim malo več kot 4 leta, od tega sem 3 leta hodila samo na vodene vadbe, tako, da lahko rečem, da prav na fitnes fitnes hodim (in sem na dieti) dobro leto. Super ste tudi vi vsi, ki mi tukaj pišete, res NIKOLI nisem pričakovala tako pozitivnega odziva s strani braclev! Hvala za motivacijo!

      Izbriši
  6. Odlicni blogi te spremljam, me pa zanima s katerimi vajami najbolj zgubis stegna?:)
    jaz pa mislim da bi bilo katarina.com boljse, lazje bi te nasli in nebi bilo na nicemer povdarka:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Živjo! Joj, kako zgubiti stegna - jaz se jih trudim povečati, zato ti tukaj ne znam pomagati. Je pa počep v kletki overall najboljša vaja za noge in rit ;) S tem ne moreš falit. Za izgubo maščobe je potrebna dieta, da pa boš imela lepo oblikovana stegna pa vaje za kvadriceps (počeš, leg extension, leg press).

      Izbriši
  7. Jst mam eno vprasanje, ker se ne spoznam na vse to me res zanimma kako lahko brez kardija tolk "shujsas", ker vsak, ki se na to ne spozna misl da je z lavfanje najboljs k se vse topi :)
    hvala za odg. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dieta - poješ manj kot porabiš; hkrati pa fitnes, da se vse lepo oblikuje. 1-2x tedensko sem jaz hodila še na Bodyattack ali pa GRIT :) Je pa seveda več načinov, jaz pišem o tem, kako jaz počnem, če imaš željo pa seveda pojdi laufat ;)

      Izbriši

Priljubljeno all time

Priljubljeno zadnjih 30 dni

Priljubljeno zadnji teden