Dobri proteini

oktober 16, 2014

Veliko ljudi mi piše in sprašuje katere proteine (whey) kupujem in kateri so mi najboljšega okusa. To, da so proteini dobrega okusa je zame zelo pomembno, saj jih lahko primešamo najrazličnejšim sladicam, poleg tega pa so z mlekom in ledom v mešalniku gosto zmešani zame sami po sebi sladica, ki si jo brez slabe vesti privoščim 1x na dan. Glede na to, kakšna široka ponudba različnih znamk je na voljo pri nas, bi morala reči, da je izbira res težka, ampak moram priznati, da je zelo lahka. Danes je umetnost najti proteine dobrega okusa. Ta objava bo namenjena hitri oceni vseh oz večine proteinov (tiste, ki se jih še spomnim), ki sem jih probala. Večinoma vzamem čokolado, ker s tem okusom ne moreš zgrešit, tako, da če je čokolada pri določeni znamki zanič, potem nočem probati drugih okusov. Brez pomislekov pa lahko kar takoj napišem, da so mi od vseh, ki sem jih sporbala najnajnajnajboljši Weider Premium Whey - chocolate&nougat, ki jih lahko kupite v Sokol market trgovini.
Večinoma vse prehranske izdelke kupujem v trgovinah Maxximum (za bežigradom in v centru), ker se mi zdi, da so tam najbolj prijazni, predvsem pa tud strokovno izobraženi.
V tej objavi so opisani izključno moji subjektivni okusi in seveda so okusi različni, zato ni nujno, da bojo isti proteini vam všeč oz. vam ne bojo.


Weider Premium Whey - te proteine sem prvič probala na fitnesu in od takrat jih jem (pijem?) vsak dan. So edini, ki se jih ne naveličam. Najljubši okus je čokolada-nougat, všeč mi je tudi vanilija-karamela in stračatela. Od iste znamke mi je fantastičen tudi kazein z okusom kokos. Ne vsebujejo aspartama. Z eno besedo, najboljši!

QNT  Delicious Whey - te so mi poleg Weiderjevih proteinov tudi zelo všeč in to katerikoli okus, ki sem ga probala (čokolada, kokos, piškotek). Za piko na i pa se še super zgostijo v mešalniku za proteine (Kenwood). Ne vsebujejo aspartama. *proizvajalec mi je potrdil, da je sirotka pridobljena s pomočjo mikrobioloških siril, tako, da so vegetarijanski.

Weider Gold Whey Protein - prav tako odlični.

MyProtein - glede na ceno in kvaliteto se jih splača kupit, na voljo imajo ogromno okusov. Jaz sem probala vanilijo in čokolado, ki sta mi bili še kar všeč. Trenutno imam v planu probati nov okus borovnica. Ne vsebujejo aspartama. *oznaka, da so vegetarijanski

BioTech - kupila sem čokolado in višnja-jogurt. So bli za pojest, ponovno pa jih ne bom kupila.

USN Whey Premium Protein - fant je kupil vanilijo, tako, da sem jo probala pri njemu in mi ni bila kej preveč všeč, praktično brez okusa.

MaxxWhey - pred kratkim sem kupila okus mlečna čokolada, ki mi je bil na začetku všeč, ampak sem se ga hitro naveličala, pa še zelo slabo se zgosti. Ne bom kupila ponovno.

Peak Delicious Whey - se mi zdi, da te proteine ljudje najbolj pohvaljio. Jaz imam okus Nuss-mix in mi je srednje všeč, tega okusa ne bom še 1x kupila, bom pa tej znamki dala še eno priložnost in probala še kakšen drug okus. Tudi te prav tako ne vsebujejo aspartama.

IronMaxx - ne vem, kako naj na čim lepši način napišem, kako zanič so mi bili te proteini? Povem lahko, da sva s fantom večkrat kupila različne okuse in niti enih nisva porabila do konca, ampak sva jih vrgla stran (pa hrane ne mečeva stran nikoli). Ironmaxx so bili prvi proteini, ki sem jih kupila. Okus je bil jabolko - cimet in ravno zaradi teh proteinov 2 leti nisem prebavljala tega okusa nasploh. Niti zimskega čaja nisem pila, ker se mi je ob tem okusu zaradi teh proteinov začelo dvigvat. Od te znamke sem probala še okus pistacija-kokos, ki so pomoje najbolj zanič proteini, ki sem jih kadarkoli probala (in glede na  to, da so florescentno zelene barve so tudi polne barvil). Kot zadnjo priložnost sva kupila okus mlečna čokolada. Te pa so tako smrdeli po kvasu in so med mešanjem zasmradeli celo stanovanje.

Optimum Nutrition Gold Standard Whey - probala sem vanilijo in mi je bila zelo všeč. Mogoče bom še kdaj probala kakšen drug okus.

The Nutrition Amino Whey - okus jaffa. Meni so bili zanič.

Kateri proteini so pa vam všeč?

You Might Also Like

11 comments

  1. Živjo.
    Ja, res je. Ponudba proteinov se čedalje veča in prihajam tudi sama do odločitev, ko mi zmanjka proteinov...katere pa zdaj kupit? :) hehe. Moram priznat, da drugih kot od The Nutritiona še nisem kupila, imela sem vanilijo in zdaj imam belo čokolado. Njami do konca! Naslednjič napadam pa čokolado, verjetno še od kakšne druge firme :)
    Lp

    p.s. - vzela sem testerje drugih okusov pri the nutrition -- jaffa in pa gozdi sadeži sta bila fuj, fej, bljak, tako da se strinjam s tabo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Trenutno sem v iskanju dobrega okusa bele čokolade! Je res dobra od The Nutrition? Ker jaffa mi je bila obup :D Bi mogla po tester za tole belo čokolado, ampak nazadnje jih niso imeli :(

      Izbriši
    2. V vseh The Nutrition trgovinah po Sloveniji imaš trenutno na voljo degustacijo okusa bela čokolada, tako da lahko greš probat če ti bodo všeč :)

      Izbriši
    3. Sem šla včeraj in probala belo čokolado, ampak mi ni všeč :/

      Izbriši
    4. Joj veš da tudi meni ne. Men je vse od THE nutrition kar se tiče okusa precej neprebavljivo. Čokolada še nekako gre, vse drugo mi res ne sede. Tisti, ko mu je to dobro še ni probal QNT, Biotecha pa Weiderja!! :P

      Priporočam ti da probaš Bitoech lemon yogurt - jaz tega okusa nebi nikoli na slepo vzela brez da probam, ampak ko sem ga sem se čist zalubla! Prov paše mi ker dobim kak dan ko mi ne sede tak sladek čokoladen alpa piškotkast okus in mi je tole res huda osvezitev. Ne me narobe razumet, ni ful kisel ampak je ful osvezilen in sploh nima tistega okusa "po detergentu" ki ga (vsaj tko se mi zdi) velikokrat dobijo sadni wheyi.

      Pišem ti pa zato ker sta tvojedva najljubsa wheya čist enaka kot moja, tko da mava očitno podoben okus. Aja, pa tud jst sem obsedena s questi in jih naročam že dolgo iz tujine.

      Ful fajn blog, btw.

      Lp, Nataša :)

      Izbriši
  2. Kok pa pridejo te proteini iz Sokola? In koliko g/kg je pakiranje? :) hvala!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Redna cena je 76 evrov za 2.3 kg, ampak jaz jih dobim s popustom (članska za fitnes). :)

      Izbriši
  3. Katarina ciao, kaj pa priporocas od mesanic oz. kazeina, ki sluzi kot vecerni posladek "na zlico", je brez aspartama in dobrega razmerja med kvaliteto in ceno?
    Hvala in se naprej veliko motivacije in super objav ti zelim, P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Živjo, meni najljubši kazein oz matrica je Weider 80 Protein okus kokos in pa MaxxDessert Pannacotta. Tedva sta mi zaenkrat najbolj všeč, probala sem še od Elite vanilijo, ki mi ni bila všeč in pa Optimum Nutrution čokolado, prav tako nič posebnega. Maxxdesert čokolada mi je okus sicer všeč, samo se katastrofalno zmeša (grudice), zato ti ga ne pripročam. lp ;)

      Izbriši
  4. Živjo Katarina :)

    Glede na to, da sem še nova v svetu zdrave prehrane in športanja mi tvoj blog velikokrat pomaga.
    3x na teden se udeležim bootcamp treninga. Moj cilj je počasi zdravo shujšati in postati fit. Povej mi ali v mojem primeru proteini po treningu sploh pridejo v poštev, ali bi bilo boje, da po treningu pojem samo kakšno proteinsko ploščico?

    Hvala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Živjo! Proteini (whey) so v bistvu sestavina čokoladice, ki jo poleg wheya ponavadi sesavljla še kazein, oreščki,.. in podobno. Direktno za po treningu ti priporčam whey, ker se takoj prebavi (kar je super za regeneracijo po treningu), čokoladica pa se zaradi ostalih sestavin prebavlja počasneje. Načeloma je čisto vseeno od kod dobiš beljakovine, važen je le dnevni vnos, ki naj bo 2 grama beljakovin na telesno težo. Tako da po želji, oboje je ok, najpomembnejše je, da ješ po treningu (tudi oglijkove hidrate)! Upam, da sem razumljivo napisala ;)

      Izbriši

Priljubljeno all time

Priljubljeno zadnjih 30 dni

Priljubljeno zadnji teden