Grocery haul

november 28, 2014

Malo drugačne vrste haul! Še vedno mislim, da vas zanima! Ravnokar sem iz trgovine in sem si rekla, zakaj pa ne bi danes poslikala to kaj sem kupila. Po sebi sklepam, da bi mogoče to še koga zanimalo (vsaj mene pri drugih blogerkah).


Na slikci je večina moje stalne izbire hrane, ki jo jem vsak dan. Trudim se, da čimveč izdelkov kupim v trgovinah Hofer in Lidl, določene stvari, ki jih tam nimajo, pa kupujem v Leclerku, Mercatorju ali Šparu. V raznih bio, eko trgovinah ne kupujem, saj so cene tam smešne, niti nimam potrebe po tem.

You Might Also Like

12 comments

  1. Moram prisznat, da sama tudi več ne vem kaj bi še kupoval, se mi zdi, da drugi kupijo čiiisto drugačne stvari kot jaz. Na koncu pa ugotovim,da itak vsi kupujemo enake stvari, po možnosti še v enakih trgovinah. Moj nakup namreč izgleda skorajda enako. Jajčka in zeleno solato imam domača, kupim še paradižnik in probody kruh, pa v sparu vzamem 0% grški jogurt. Ja, pa skuto vzamem linia pasirano - jo malce lažje 'dol spravim'

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj to skuto od Lidla (zraven ananas na Katarinini sliki :)), je pasirana pa ful dobra že sama za jest, js jo uporabljam tudi namesto grškega jogurt ;)

      Izbriši
  2. Jaz brokoli kupujem v Hoferju zmrznjen in mi je top, si ponavadi kar juhice delam iz njega.
    In pred kratkim sem odkrila ta "sveži" sir oz bolj skuto v Lidlu pa mi je super.
    Mam pa jaz podoben seznam- jajca in piščanca imam domačega ker kupuje mama pri enih doma.
    Mogoče če bi gledala moj seznam je isti + obvezno maline/jagode, jabolka, banane in kokosova moka.

    OdgovoriIzbriši
  3. Lansko leto sva se s fantom odločila da spremeniva prehrano, večinoma kupujeva od kmetov (zelenjavo, jajca, skuto še kaj bi se našlo) je ceneje in veva kaj dobiva, ponavadi pa dajo še kaj gratis:D. Navadne testenine sva nadomestila s polnozrnatimi (cena v Lidlu odstopa za slabih 0,20€), riž pa s kvinojo ali bulgur-jem. Če ima katera kakšen dober recept za brokoli??

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A ti lahko tudi jaz odgovorim?
      Jaz prepražim 2 čebuli in pol kg brokolija, zalijem s pol litra vode, solim s himalajsko soljo, popram s kajenskim poprom, zmiksam in dodam pol kisle smetane. Imam za ene 4 velike krožnike juhe ali 6 malih. Ko postrežem dodam zraven še 1 žlico lanenih in sezamovih semen.
      Drugače ga pa pokuham malo in nato popečem na kokosiv maščobi, posujem malo česna v prahu in čez dodam parmezan ali mocarelo.
      Drugače pa delam tudi "lazanjo"... koščki brokolija, kisla smetana in skuta + jajce in mocarela...vse to skombiniram

      Izbriši
    2. Jaz iz brokolija delam zelenjavno juho, če sem pa ekstra lena in se mi ne da rezat ostale zelenjave, pa samo na hitro pokuham brokoli in ga jem s sojino omako za prigrizek. Za cel obrok dodam tofu, korenje, zelje, por, bučke in arašide ter kakšne pekoče začimbe.

      Izbriši
    3. Jaz si iz brokolija naredim kremno juhco, ki mi je tako dobra, da lahko praktično pojem cel brokoli :D

      Izbriši
  4. Srce parajoča slika. Pogrešam te naše izdelke. Tukaj je vse tako drugače.. V tem mestu kjer živim niti skute nimajo.. Smešno res.! (:

    OdgovoriIzbriši
  5. Pozdravljena!
    Nekaj tednov nazaj sem zasledila tvoj blog in velikokrat pridem sem prebrat tvoje objave, nasvete...tudi sama sem se odločila, da za vedno spremenim način prehranjevanja. Sedaj obiskujem fitnes in se trudim pri prehrani. Zanima me kako je pri tebi s tem oz. ješ po občutku ali si šteješ kalorije? Pri meni se je pojavil problem, da sem postala malček preveč preobremenjena s tem štetjem in bi se rada otresla tega. Po eni strani imam s tem nadzor nad prehrano, saj se bojim da bi me v nasprotnem primeru zaneslo, po drugi strani pa bi rada bila manj obremenjena s tem. Posledično je moja hrana enolična oz. nič posebnega, v primerjavi s tem kar npr. ti ješ. Pa tudi ful kreativne krožnike obrokov vidim na netu, pri meni pa je vse pusto (piščanec, jajca, tuna, skuta...)
    Kaj bi mi predlagala glede tega? Hvala za tvoj odgovor in veliko uspehov pri doseganju ciljev :) lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hej! Ja, štejem kalorije (oz makrote) in tudi meni se ne da ukvarjat z izmišljevanjem teh novih obrok (okej, občasno) zato tud jz jem enolično in ti pri tem žal ne znam pomagati. Meni ta način prehranjevanja ustreza in sem se ga že navadila.

      Izbriši

Priljubljeno all time

Priljubljeno zadnjih 30 dni

Priljubljeno zadnji teden